Χαλαρά στα "βρώμικα" η ΕΛ.ΑΣ.

Γκαζάκια εδώ, γκαζάκια εκεί, γκαζάκια παραπέρα και στη μέση… σουβλάκια! Ενώ η Αθήνα βρισκόταν για δύο συνεχόμενα βράδια στο έλεος ομάδων που τοποθετούσαν εμπρηστικούς μηχανισμούς σε τράπεζες, καταστήματα και αυτοκίνητα, ορισμένα όργανα της Τάξης έτρωγαν «χαλαρά» σουβλάκια σε βρώμικα …

Τρίτη 19 Μάιου, τρεις τα ξημερώματα. Ένα περιπολικό είναι σταθμευμένο έξω από γνωστό 24ωρο ταχυφαγείο, που βρίσκεται στη Λεωφόρο Μαραθώνος.

Η πρώτη σκέψη είναι ότι η παρουσία της Αστυνομίας οφείλεται σε κάποιο περιστατικό, το οποίο είχε κληθεί να αντιμετωπίσει.

Κι όμως, το βίντεο - ντοκουμέντο που εξασφάλισε η zougla.gr άλλα δείχνει…

Ένστολοι αστυνομικοί κάθονται ανέμελοι σε ένα τραπεζάκι, τρώνε… σουβλάκια και συνομιλούν με τους θαμώνες του καταστήματος. Την ίδια ώρα, το περιπολικό είναι σταθμευμένο έξω από το μαγαζί.

Και μη θεωρήσετε ότι οι αστυνομικοί απλά πείνασαν και θέλησαν να αγοράσουν σουβλάκια για τον… δρόμο.

Ο χρόνος παρουσίας τους στο συγκεκριμένο κατάστημα ήταν τουλάχιστον είκοσι λεπτά της ώρας.

Από μόνο του, το συγκεκριμένο περιστατικό ίσως σε πολλούς να μην λέει τίποτα.

Κι όμως, όσα είχαν προηγηθεί τις δύο προηγούμενες νύχτες μαρτυρούν την πραγματικότητα.

Συνολικά, Κυριακή και Δευτέρα, είχαν σημειωθεί τουλάχιστον οκτώ εμπρηστικές επιθέσεις με γκαζάκια σε αντιπροσωπείες αυτοκινήτων, τραπεζικά καταστήματα, εταιρείες και αυτοκίνητα, από τον Χολαργό μέχρι τους Θρακομακεδόνες και από την Κυψέλη μέχρι την Κηφισιά.

Κι όμως, ενώ όλες οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονταν σε επιφυλακή «οργώνοντας» την Αθήνα, φοβούμενοι για ένα νέο κύμα εμπρηστικών επιθέσεων, κάποιοι συνάδελφοί τους επέλεξαν εκείνο το βράδυ να φάνε... σουβλάκια!

Αποκορύφωμα, βεβαίως, ήταν η έκρηξη του ωρολογιακού εκρηκτικού μηχανισμού, που σημειώθηκε λίγες ώρες μετά στην οδό Αγίας Τριάδος 12 στη Νέα Πεντέλη, στο κτίριο όπου θα στεγαστεί το αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Την ευθύνη για το συγκεκριμένο χτύπημα ανέλαβε η οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς Αθήνας - Θεσσαλονίκης» με τηλεφώνημα στη zougla.gr.

Η απάντηση ενός αστυνομικού

Μετά τη δημοσίευση του ρεπορτάζ λάβαμε το παρακάτω e-mail από έναν αστυνομικό και θεωρούμε σωστό να το δημοσιοποιήσουμε:

"Ως αστυνομικός θα ήθελα να αναφερθώ στο ρεπορτάζ με τα σουβλάκια…

Καταδικάστε μας και ξεφτιλίστε μας. Αλλά κάντε το όταν ακούσετε και την άλλη πλευρά.

Δεν πιστεύω ότι υπάρχει κανένας εργαζόμενος που δεν θέλει 15 με 20 λεπτά να  καθίσει να φάει σαν άνθρωπος εν ώρα εργασίας.

Εκτός αν διαφέρουμε από όλους τους υπόλοιπους. Κατακρίνετέ μας όταν έχουμε κάτι επείγον και σοβαρό και το γράφουμε. Ναι. Όχι σε μια ανθρώπινη στιγμή. Αν νομίζετε ότι είναι λάθος να τρώμε εν ώρα υπηρεσίας ή θεωρείτε ότι υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος χώρος για εμάς για να κάνουμε ένα μικρό διάλειμμα, να το υποδείξετε.

Επίσης, εάν πιστεύετε ότι ένας αστυνομικός Τμήματος ή Άμεσης Δράσης ή οποιασδήποτε άλλης μάχιμης υπηρεσίας δουλεύει μόνο 8 ώρες, κάνετε λάθος.

Την επόμενη φορά που θα αναρτήσετε τέτοιο ρεπορτάζ, σκεφτείτε λίγο αυτά που γράφω. Αν νομίζετε ότι με το διασυρμό μας θα πετύχετε καλύτερη Αστυνομία, κάνετε λάθος.

Συμπληρωματικά σας αναφέρω ότι πριν την Αστυνομία εργαζόμουν στον ιδιωτικό τομέα για επτά συνεχή έτη.

Ευχαριστώ και παρακαλώ για την κατανόησή σας".

(Πρώτη καταχώρηση: 21 Μαϊου, 11:50)

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 22 Μαΐου 2009, 05:14


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα
«Κλείδωσε» στο 4% του ΑΕΠ το πρωτογενές πλεόνασμα του 2017 σε όρους Eurostat. Ο λόγος για τον τρόπο μέτρησης των πλεονασμάτων που είναι κοινός...