Συνελήφθη δουλέμπορος που εμπλέκεται σε διεθνές κύκλωμα διακίνησης λαθρομεταναστών

Συνελήφθη δουλέμπορος που εμπλέκεται σε διεθνές κύκλωμα διακίνησης λαθρομεταναστών

Ένας Ιρακινός 33 ετών, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται σε διεθνές κύκλωμα διακίνησης λαθρομεταναστών από την Ελλάδα σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, συνελήφθη από την Ελληνική Αστυνομία, ύστερα από συνεργασία της Αστυνομίας με τις ιταλικές διωκτικές Aρχές.

Σε βάρος του 33χρονου εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί από τις ιταλικές Aρχές, οι οποίες σε συνεργασία με τις υπόλοιπες Αστυνομίες της Ευρώπης έχουν ξεκινήσει προσαγωγές και συλλήψεις ατόμων, που εμπλέκονται σε διακίνηση λαθρομεταναστών.

Ως κοινή ημέρα δράσης καθορίστηκε η 9η Ιουνίου, οπότε και συνελήφθη στην Ελλάδα ο Ιρακινός.

Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα διαβατήριο Γεωργίας, που ανήκει σε άλλο πρόσωπο, μια κεντρική μονάδα ηλεκτρονικού υπολογιστή, ένα βιβλιάριο καταθέσεων της Εθνικής Τράπεζας, εφτά φωτογραφίες για διαβατήρια τρίτων προσώπων και δυο κινητά τηλέφωνα, που χρησιμοποιούσε για τις επαφές του στην παράνομη διακίνηση μεταναστών.

Ο συλληφθείς οδηγείται σήμερα στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Αθηνών, για το διαβατήριο τρίτου προσώπου και στη συνέχεια στον εισαγγελέα Εφετών Αθηνών, για να εκτελεστεί το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από την Ιταλία.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 9 Ιουνίου 2009, 16:16


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα
Την παρουσία του Τούρκου υπ. Οικονομικών Μπεράτ Αλμπαϊράκ στο Βερολίνο, μια εβδομάδα ακριβώς πριν από την επίσκεψη του Τούρκου...