Έληξαν τα "Προμήθεια" στον Όλυμπο

Έληξαν τα "Προμήθεια" στον Όλυμπο

Ελληνιστές, πανεπιστημιακοί δάσκαλοι, άνθρωποι του πνεύματος, ελληνόθρησκοι αλλά και χριστιανοί  και απλοί άνθρωποι συναντήθηκαν για τρεις μέρες, από την περασμένη Παρασκευή μέχρι και σήμερα, στον Όλυμπο, στα «Προμήθεια 2009».

Είναι μια γιορτή που έγινε πλέον θεσμός και φέτος κλείνει τα δεκατέσσερα  χρόνια από το 1996, που την οργάνωσε για πρώτη φορά, ο Έλληνας καθηγητής του πανεπιστημίου της Στοκχόλμης, Τρύφων Ολύμπιος.

Στις εκδηλώσεις που γίνονται σε ένα πλάτωμα του βουνού, μόλις λίγα χιλιόμετρα από το Λιτόχωρο, περιλαμβάνονται διάφορα δρώμενα: Αθλητικοί αγώνες, ονοματοδοσίες, αρχαιο – ελληνικοί γάμοι αλλά και θέατρο, κινηματογράφος, μουσική και χορός.

Ανάμεσα στα δρώμενα τους Ορφικούς ύμνους και τους ύμνους στους αρχαίους θεούς, το παλιότερο ελληνικό σπορ, οι φιλοσοφικές συζητήσεις και οι απαγγελίες, ξεχωρίζουν. Αλλά μια εικόνα είναι ίση με χίλιες λέξεις.

Και  μια «ζωντανή» εικόνα είναι ίση με λέξεις άπειρες…

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 21 Ιουνίου 2009, 23:50


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα
Έλλειμμα στο ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού ύψους 2,318 δισ. ευρώ έναντι στόχου για έλλειμμα 3,249 δισ. ευρώ για το αντίστοιχο διάστημα του 2018...