Το καθεστώς των μπράβων στη Μύκονο

Το καθεστώς των μπράβων στη Μύκονο

Κατερίνα Φάκα

Την ώρα που αποκαλύπτονται νέοι ξυλοδαρμοί και εξακολουθεί να ρεζιλεύεται διεθνώς η χώρα, ο Υπουργός Τουρισμού και η κυβέρνηση όχι μόνο κλείνουν τα αυτιά τους στις καταγγελίες, αλλά φιμώνουν κι εκείνους που τολμούν να μιλήσουν.

 Το ποτήρι ξεχείλισε ειδικά μετά από την αποκάλυψη ότι το κρούσμα επίθεσης κατά του Αυστραλού τουρίστα δεν ήταν το τελευταίο. Μέσα σε λίγες ημέρες μετά την τραγική κατάληξη με την επίθεση των μπράβων, άλλα τρία περιστατικά ξυλοδαρμού τουριστών επιβεβαιώνουν την κυριαρχία της μαφίας στο νησί. Για τα περιστατικά αυτά ο Υπουργός Τουρισμού που βρίσκεται στη Μύκονο δεν έμαθε ποτέ τίποτα.

Η μαρτυρία του δημοτικού συμβούλου Μυκόνου, κ. Ιωάννη Κουκά, αναδεικνύει  το σκανδαλώδη και εγκληματικό τρόπο λειτουργίας των αρχών του νησιού. Μέσα σε μια εβδομάδα σημειώθηκαν τρία περιστατικά. Μπράβοι γνωστού μαγαζιού χτύπησαν ολόκληρο γκρουπ Ισπανών.

Στον αντίποδα ο μετρ του Cavo Paradiso, κ. Αντώνης Παπαευαγγέλου, δηλώνει στη zougla.gr ότι «όλοι όσοι δουλεύουν στην υποδοχή των μαγαζιών είναι οικογενειάρχες, σκοπό έχουν να προστατεύουν τον κόσμο και όχι να τον δέρνουν».

Αναστατωμένοι είναι οι φορείς, αλλά και οι κάτοικοι της Μυκόνου, ύστερα από το τραγικό συμβάν που αποτέλεσμα είχε τον θάνατο του 20χρονου Αυστραλού. «Δεν είναι δυνατόν να αφήνουμε μηχανισμούς μπράβων να λυμαίνονται τη νυχτερινή Μύκονο», είπε ο υπουργός Τουρισμού, κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος, ο οποίος  επισκέφθηκε σήμερα το νησί για να ενημερωθεί λεπτομερώς για το θέμα του ξυλοδαρμού.

 «Μας πέταξε έξω»

Ο υπουργός έφτασε στη Μύκονο, αλλά ο δήμαρχος, κ. Βερώνης, μόνο μπράβους δεν έφερε για να πετάξει έξω από το Δημαρχείο τους δημοτικούς συμβούλους, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν εκεί για να εκθέσουν τα προβλήματα του νησιού τους. 

Έξαλλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι μίλησαν στη zougla.gr.

Άκρως αντιδημοκρατική κρίνει τη στάση του δημάρχου και ο Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Αντώνης Κουσαθανάς.

«Θέλουμε τη Μύκονο μας», δηλώνει με απογοήτευση για τη σημερινή κατάσταση η Μαρουσούλα Χανιώτη, δημοτική σύμβουλος Μυκόνου. 

 

Διαβάστε επίσης:

Η καρδιά του χτυπά ακόμη... 2 Αυγούστου 2008, 11:00

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 3 Αυγούστου 2008, 11:50


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα
Όπως αναμενόταν ο Ταγίπ Ερντογάν κέρδισε τις προεδρικές εκλογές από τον πρώτο γύρο με ένα ποσοστό της τάξης του 52% - 55% το οποίο θα γίνει γνωστό αργότερα...