Καταδίκη Γ. Κεφαλογιάννη για απόπειρα υπόθαλψης εγκληματία

Καταδίκη Γ. Κεφαλογιάννη για απόπειρα υπόθαλψης εγκληματία

Σε 12 μήνες με αναστολή καταδικάστηκε ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ και σύμβουλος του Πρωθυπουργού, Γιάννης Κεφαλογιάννης, από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρεθύμνου.

Εκτός του κ. Κεφαλογιάννη, σε έξι μήνες φυλάκιση καταδικάστηκε ο Αρκάδιος Σπανουδάκης, περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κρήτης και πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ρεθύμνου. Και οι δύο άσκησαν έφεση κατά της απόφασης.

Ο κ. Κεφαλογιάννης βρέθηκε στο εδώλιο, καθώς, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, άσκησε πιέσεις σε αστυνομικούς να ψευδομαρτυρήσουν προκειμένου να αθωωθεί κάτοικος του Μυλοποτάμου, ο οποίος είχε συλληφθεί για καλλιέργεια ινδικής κάνναβης.

Αφορμή στάθηκαν οι καταγγελίες αστυνομικών της Ειδικής Αστυνομικής Υπηρεσίας Δίωξης Εγκλήματος (ΕΙΔΑΣΥΔΕ) πως ο επί 50 χρόνια βουλευτής Ρεθύμνου είχε ζητήσει από δύο συναδέλφους τους να «αθωώσουν» έμπορο ναρκωτικών, προσφέροντας ως αντάλλαγμα διορισμό στη γυναίκα του ενός και καλή μεταχείριση στο Σώμα και για τους δύο.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου 2008, 02:03


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα
Η δυνατότητα αυτή ισχύει εφόσον υπάρχει «εύλογη αμφιβολία» ως προς την υποχρέωση υπαγωγής ή μη στην παράλληλη ασφάλιση δύο ή περισσότερων πρώην...