Διακόσια χρόνια τρώω στη μάπα ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Δύο ομάδες που τις έχω μάθει απ’ έξω και ανακατωτά, που λένε. Ρε, και τα εσώψυχα τους πιάνω, διότι είναι “δικές μου”, συγχωριανές μου, γι’ αυτό πρώτα τις έχω στο λογαριασμό. Αν θα τις παίξω στο στοίχημα ή όχι.

Δεν κατάλαβα. Θα αφήσω το γάμο για τα πουρνάρια; Να ψαχτώ για “ξένες” ομάδες, έστω κι αν σε κάποια φάση μου γυαλίζουν το μάτι. Παρουσιάζονται, δηλαδή, με κτυπητή αδυναμία ή υπεροχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΠΑΟΚ, λοιπόν, και ΑΕΚ είναι περισσότερο “καθαρά χαρτιά” σε σύγκριση με κάποια άλλα που κυκλοφορούν π.χ. στο πρωτάθλημα της Αγγλίας και της Κίνας, της Σουηδίας και της Ιρλανδίας. Άρα, το τι θα κάνουν απόψε στη Μόσχα και στο ΟΑΚΑ οι δύο ομάδες ”μου”, θα ισχυροποιήσει το προφίλ τους εν όψει του… πρωταθλήματος 2018-19!

Να το λέμε. Ελληνικές ομάδες είναι ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ. Ελληνικές, όχι ευρωπαϊκές. Το ότι έχουν δικαίωμα συμμετοχής, όπως άλλες 300-400, στα δύο κύπελλα Ευρώπης δεν τις κάνει πολυεθνικές.

“Στάει η βρυσούλα;…”. Στάει, δεν στάει, μιλάμε για σταγόνες. Ευρωπαϊκή λες την ομάδα που σταθερά κάθε χρόνο παίζει στη λίστα βιτρίνας των 30-40 κλαμπ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ΠΑΟΚ του 2018 δεν παίζει χωρίς τη μπάλα. Απεναντίας, η ΑΕΚ και χωρίς να έχει κατοχή στο τόπι, παρουσιάζει πολύ καλή λειτουργία. Και χωρίς πανικό αμύνεται, και βγαίνει μπροστά με απαιτήσεις στην αντεπίθεση.

Ποια είναι καλύτερη ομάδα από τις δύο; Άκυρον! Μια τέτοια ερώτηση είναι απαράδεκτη. Αντιποδοσφαιρική. Αντιτζογαδόρικη. Η κάθε ομάδα είναι του πρωταθλήματος, κρίνεται σ’ όλα τα παιχνίδια. Όχι μονάχα στα δύο μεταξύ τους.

Το έγκυρον είναι να πεις ότι ο ΠΑΟΚ σήμερα είναι καλή ομάδα. Με δυνατότητες. Ικανή να ξεδιπλώσει αρετές, που τις διαθέτει, όμως τις βγάζει κυρίως όταν έχει τη μπάλα.

“Στάει η βρυσούλα;…” για ΠΑΟΚ απόψε στη Μόσχα. Στάει, αρκεί να έχει την επιμονή να ολοκληρώνει τις προσπάθειές του. Να επιμένει στις αντεπιθέσεις του. Αυτό που συνέβη μετά το 0-2 στην Τούμπα και εξαφανίστηκε από το γήπεδο η Σπάρτακ.

Σκορ τακτικής το 1-1 για την ΑΕΚ στη Γλασκώβη. Παρακάτω.

Λένε ότι και η Σέλτικ έχει την πίεση για το αποτέλεσμα στην ρεβάνς. Διαφωνώ! Μεγαλύτερη πίεση θα “κυκλώνει” την ΑΕΚ, κι αν αργήσει να ‘ρθει το γκολάκι, τότε το άγχος από τα πόδια όλο και θα ανεβαίνει μέχρι το λαιμό.

Ελληνική ομάδα η ΑΕΚ (φώτο), βρετανική η Σέλτικ. Τι σημαίνει αυτό; Διαφορετική κουλτούρα που ξεκινάει από τα αποδυτήρια. Η σκωτσέζικη ομάδα κυνηγάει βέβαια τη πρόκριση, αλλά όσο κι αν διαβάζεται… περίεργο, οι παίκτες της παίζουν και για τη χαρά του παιχνιδιού. Απολαμβάνουν το παιχνίδι. Στάει;

Διαβάστε περισσότερα στο apodytiriakias.gr…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης