Πέντε χρόνια ο Ιβάν Σαββίδης ήταν εκτός κόλπου στο ποδόσφαιρο, παρά τα πακέτα του. Πέντε χρόνια χωρίς ούτε έναν τίτλο με κοτζάμ ΠΑΟΚ, για να κάνουμε ταμείο, όχι τον Πανθρακικό και την Καλλονή.

Πέντε χρόνια ο ομογενής επιχειρηματίας δεν σταμάτησε να κάνει κηρύγματα ηθικής και να κατηγορεί για εγκληματικές ενέργειες έναν αντίπαλο πρόεδρο ΠΑΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την πρώτη διάκριση επί Σαββίδη ο ΠΑΟΚ την κέρδισε με το κύπελλο Ελλάδος 2017, όταν η διαιτησία έκλεισε τα μάτια στο αντικανονικό γκολ σε βάρος της ΑΕΚ. Έχει καταγραφεί στην Ιστορία το μαρς οφσάιντ, ο σκόρερ του ΠΑΟΚ να κάνει βόλτες ακάλυπτος στην περιοχή της ΑΕΚ και ο επόπτης να μη θέλει να σηκώσει το λάβαρο της εξομάλυνσης, που έθαψε το… αμαρτωλό καθεστώς της εγκληματικής οργάνωσης.

Δεν είναι ένα τυχαίο περιστατικό η κουβέντα οπαδού του ΠΑΟΚ «Ο Μαρινάκης ήταν καλύτερος;…» προς τον πρόεδρο της ΝΔ. Η αποδοκιμασία του Μητσοτάκη από τον παοκτσή λέει πολλά. Δεν είναι μεμονωμένο επεισόδιο. Εκφράζει κουλτούρα και συμπεριφορές του αιώνιου οπαδού, της κάθε ομάδας.

Μια δεκαετία χωρίς πρωτάθλημα οι γάβροι είχαν παραφρονήσει με τον «βαρδινογιαννισμό», το παρασκήνιο που κουμαντάριζε ο Παναθηναϊκός. Κι όταν «ανέλαβε» ο «κοκκαλισμός» και οι βάζελοι φόρα παρτίδα μιλούσαν για Παράγκα, το γουστάρανε κάργα οι γάβροι. Ο οπαδικός οργασμός τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτός είναι ο αιώνιος οπαδός, κάθε ομάδας. Το κατευχαριστιέται αν ο αντίπαλος πονάει, υποφέρει. Όχι απλά όταν χάνει, αλλά να χάνει με π@@στιά. Η οπαδική ικανοποίηση είναι πιο ηδονική όταν η ομάδα του με βρόμικο, με ανομολόγητο τρόπο κερδίζει.

«Καλά κάνει ο πρόεδρος…» σκέφτεται ο άρρωστος οπαδός, «τόσα χρόνια αυτοί μας πηδ@γ@νε…, τώρα ήρθε η σειρά μας». Αυτά λέγανε οι γάβροι. Αυτά λένε σήμερα και τα αρρωστάκια παοκτσήδες που τον θέλουν πιο «τολμηρό», πιο παρασκηνιακό τον Ιβάν.

………………………………………..

Το κράξιμο ότι παρασκηνιακά και ο ΠΑΟΚ είναι μία από τα ίδια, διάβασε στο apodytiriakias.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης