Ομάδα μέτρια, πιο σωστά προβληματική η Ρωσία πριν από το μουντιάλ. Μια εικόνα αγωνιστική που δεν προκαλούσε εμπιστοσύνη. Μόνον το ερώτημα, πως θα περάσει στην επόμενη φάση, και ποιος… βορειοανατολικός άνεμος θα την σπρώξει στην πρόκριση.
Να, που έκανε πανηγυρικό ξεκίνημα στο μουντιάλ η χωρίς νίκη στα επτά προηγούμενα παιχνίδια προετοιμασίας Ρωσία. Απέναντι στην άπειρη και μάλλον περισσότερο αδύναμη ομάδα του μουντιάλ, την Σαουδική Αραβία, η διοργανώτρια νίκησε 5-0.
Οπωσδήποτε δεν αγνοούνται οι εντυπώσεις. Και το ίδιο αποτέλεσμα. Αυτό το 5-0 ανέβασε του τόνους στο μουντιάλ και δίνει φτερά στη Ρωσία, παρ’ ό,τι στην πραγματικότητα δεν έδειξε κάτι το ιδιαίτερο. Περισσότερο το 5-0 οφείλεται στην μειονεκτικότητα της Σαουδικής Αραβίας.
Οι Ρώσοι με μεγάλη ευκολία παραβίαζαν το… FIR, τον εναέριο χώρο στην αντίπαλη άμυνα περισσότερο απ’ ό,τι στο Αιγαίο τα τούρκικα πολιτικά αεροπλάνα. Γκολ πέτυχαν με… κεφαλιές μέσα από το ζωτικό χώρο του φουκαρά Σαουδάραβα τερματοφύλακα.
Χώρα 16,5 φορές μεγαλύτερη σε έκταση από την Ελλάδα η Σαουδική Αραβία και με υπερτριπλάσιο πληθυσμό, όμως από μπάλα είναι αρκετά πίσω. Έπαιξαν με ενθουσιασμό, είχαν διάθεση να βγαίνουν μπροστά, αλλά στα τελειώματα τους ήταν σκέτη απογοήτευση. Απέναντι σ’ αυτή την ομάδα η Ρωσία δεν δυσκολεύτηκε να φτάσει στην πεντάρα.

………………………………
Καφενειακή κατάσταση σε μεγάλη ομάδα του μουντιάλ, διάβασε apodytiriakias.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης