Δημοσιεύτηκε σε εφημερίδα. Ότι απ’ έξω θα τοποθετηθεί τοποτηρητής στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Που όχι απλά θα επιβλέπει, αλλά και θα παρεμβαίνει. Θα έχει λόγο, δηλαδή. «Αυτό δεν γίνεται». «Αυτό να κάνετε». Η πληροφορία της εφημερίδας είναι ακριβής. Άρα, αξίζει να τη φωτίσουμε. Έχουμε και λέμε, λοιπόν.
Εδώ και τρεις εβδομάδες δεν λένε ούτε καλημέρα οι κύριοι της ΕΠΟ και οι άλλοι κύριοι της Super League. Η ομοσπονδία και η διοργανώτρια του πρωταθλήματος. Γιατί; Μήπως τα χαλάσανε στα λάφυρα; Στη μοιρασιά εξουσίας.
Σύμφωνα με τα διεθνή ισχύοντα, το επάνω χέρι το έχει η ΕΠΟ. Ανά πάσα στιγμή κονταίνει τη Super League, μέχρι που τη μετατρέπει σε «επιτροπή» της ομοσπονδίας. Πρόκειται για μία σχέση εκ των πραγμάτων τουλάχιστον περίεργη, αφού οι ΠΑΕ, που αποτελούν τη βάση του ποδοσφαίρου, εξαρτώνται τυπικά και ουσιαστικά από τον ψευτοερασιτεχνισμό της ΕΠΟ ελέω FIFA και UEFA. Γι’ αυτό ο Μαυροκουκουλάκης τα είχε πει χοντρά στον εκπρόσωπο της UEFA Λάκοβιτς, όταν αυτός πρότεινε για κάποιο ζήτημα να απευθυνθούν στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, που στην ουσία εκπροσωπεί μη επαγγελματικές ομάδες.
Τι ακριβώς συνέβη και ξαφνικά (;) μπήκε θέμα ξένου τοποτηρητή; Κομισάριου. Γκαουλάιτερ. Κάποιου με υπερεξουσίες. Που θα είναι υπεράνω της ΕΠΟ. Μήπως από την… ΕΠΟ ζήτησαν τον τοποτηρητή, αυτόν που θα τηρεί τα της ομοσπονδίας η οποία δέχεται τις πιέσεις που ασκεί η Super League;
«Τοποτηρητής» ήταν κρατικό αξίωμα στη Βυζαντινή αυτοκρατορία. «Κομισάριος» ήταν ο εκπρόσωπος του κόμματος στις στρατιωτικές μονάδες, εποχή της κομουνιστικής Ρωσίας. Ο διοικητής ήταν υπόλογος στον πολιτικό, στο κομματόσκυλο. Και επί Χίτλερ νομιμοποιήθηκε ο γκαουλάιτερ, ο εκπρόσωπος του ναζιστικού κόμματος στα στρατόπεδα.
Αδιόρθωτοι οι Έλληνες, δεν έχουν καταφέρει να βάλουν τάξη στο ποδόσφαιρο, άρα χρειάζονται κάποιον ξένο να δίνει παραγγέλματα. Κι αυτήν τη φορά τα πράγματα θα ζορίσουν, ο «τροϊκανός» από FIFA- UEFA δεν θα έχει «φιλολογική» παρουσία. Με το σεις και το σας. Θα τους στριμώξουν όλους. Ποιον, αλήθεια, συμφέρει να ελέγχεται πια 100% το ποδόσφαιρο σε επίπεδο διοίκησης και επιτροπών; Τον Ολυμπιακό. Τον ΠΑΟΚ. Την ΑΕΚ. Ποιον;

……………………………………………..
Για τον πόλεμο του Μαρινάκη στον Κόκκαλη, διάβασε στο apodytiriakias.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης