Έγινε πια καθεστώς στον Παναθηναϊκό ο Ιωάννης Αλαφούζος. Από το καλοκαίρι που μπήκε στο παιχνίδι μέχρι σήμερα είναι επικυρίαρχος. Δεν υπάρχει, άλλωστε, κάποιος άλλος από τις παναθηναϊκάρες να τον απειλήσει. Ούτε καν να τον αμφισβητήσει δημόσια.

Μετά την πολυμετοχικότητα ο καναλάρχης αποτελεί τη μοναδική, και όπως καταδεικνύεται κάθε μέρα, και τη… μόνιμη «λύση» για τον Παναθηναϊκό. Ποια, αλήθεια, είναι η γνώμη του παναθηναϊκού κόσμου για το πώς διαχειρίζεται την ομάδα, εταιρικά και αγωνιστικά, ο Αλαφούζος;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πιο συγκεκριμένα, ο υπό «καθεστώς μνημονίου» Παναθηναϊκός, μια ΠΑΕ με ταμείον μείον, δεν είναι σε θέση να ανταγωνιστεί τον «αιώνιο αντίπαλο», τον Ολυμπιακό. Τον «αιώνιο» πλέον πρωταθλητή που επί μεγαλομέτοχου Μαρινάκη υπερέχει συντριπτικά στο οικονομικό κομμάτι.

Κακά τα ψέματα. Με Μαρινάκη σήμερα ο Ολυμπιακός κάνει ό,τι θέλει. Έχει αυτήν την άνεση, την πολυτέλεια της οικονομικής ισχύος. Πώς, λοιπόν, να σταθεί στο ύψος του Ολυμπιακού ο Παναθηναϊκός με ψευτομεταγραφές. Με παίκτες «ευκαιρίας» και πάμφθηνους.

Θα ήταν γελοίο να υποστηρίξει κανείς ότι ο Αλαφούζος έχει υποχρέωση να βάλει λεφτά. Κάτι τέτοιο δεν έχει θέση στην κουβέντα μας. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ κρίνεται από το πώς διοικεί, από το πώς αξιοποιεί, εκμεταλλεύεται το τεράστιο όνομα Παναθηναϊκός. Όχι να το παίζει ευεργέτης, χορηγός, φιλάνθρωπος. Γιατί, ο Μαρινάκης βάζει λεφτά στον Ολυμπιακό; Αν ναι, τότε είναι ο ορισμός της αποτυχίας. Επειδή δεν καταφέρνει έσοδα στο ταμείο της ΠΑΕ ποντάροντας στην επικοινωνιακή δυναμική του Ολυμπιακού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιστροφή στον Αλαφούζο. Δεν έχει σταματήσει να μιλάει για τη δράση «εγκληματικής οργάνωσης» στο πρωτάθλημα. Όχι μόνον για να καταδικάζει ηθικά την παράνομη δραστηριότητα, το παρασκήνιο, και να απαιτεί την τιμωρία των κατά σύστημα ενόχων. Η «αντιολυμπιακή» εκστρατεία του Αλαφούζου, με διαρκείς αιχμές σε βάρος του Μαρινάκη, γίνεται διότι θύμα είναι ο Παναθηναϊκός.

Απλό και μονοσήμαντο το ερώτημα. Αυτός ο Παναθηναϊκός, με το περιορισμένο πορτοφόλι λόγω βαρύτατων χρεών, αν δεν ήταν η εγκληματική οργάνωση θα μπορούσε να πάρει το πρωτάθλημα από τον Ολυμπιακό.

Πιο συγκεκριμένα. Αν γινόταν μια δημοσκόπηση στους οπαδούς του Παναθηναϊκού, ποια θα ήταν η γνώμη τους.

Δεν το συζητάμε ότι μια μερίδα βάζελων υιοθετεί τη θέση Αλαφούζου. Ότι ο Μαρινάκης είναι αρχηγός. Και πως αν το πρωτάθλημα παιζόταν καθαρά, τότε ο Παναθηναϊκός επί ίσοις όροις θα διεκδικούσε τον τίτλο.

Η αλήθεια είναι ότι η πλειοψηφία των πράσινων οπαδών δεν… εκφράζεται. Δεν θα κατέβει στο πεζοδρόμιο, στις διαδηλώσεις. Παναθηναϊκοί είναι πολλοί, πολύ περισσότεροι απ΄ αυτούς που φαίνονται, που καταγγέλλουν την κυβέρνηση, που θα διαμαρτυρηθούν στη Βουλή, στα γραφεία του Σύριζα.

Λοιπόν; Ποια είναι η γνώμη της μεγάλης πλειοψηφίας του Παναθηναϊκού; Συμφωνούν με τον Αλαφούζο, το ένα. Διαφωνούν, το δεύτερο. Μήπως θεωρούν ότι σκόπιμα, για να μην καταγράφεται σήμερα η αγωνιστική αδυναμία της ομάδας, ο πρόεδρος επιμένει, το παρατραβάει και τα ρίχνει όλα στην εγκληματική οργάνωση.

Ποιον ποδοσφαιριστή άρπαξε από τον Ολυμπιακό ο Παναθηναϊκός, διάβασε στο apodytiriakias.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης