Ο Ολυμπιακός έχει… αραιώσει. Έχει… απλώσει. Δεν είναι πλέον η ομάδα που ξεσήκωνε τους γάβρους στο Καραϊσκάκη. Μαζί και το μαξιλαράκι τους στο κάθισμα. Ρε, όταν κέρδιζε εκτός έδρας την Άρσεναλ και την άλλη, την Δυναμό Ζάγκρεμπ, αλλά και την Μάντσεστερ, την Αθλέτικο, ο Ολυμπιακός παρουσίαζε μια ομάδα σφικτή, σφριγηλή, φιλόδοξη. Σήμερα ο…αραιωμένος, ο ξεχαρβαλωμένος Ολυμπιακός ξενερώνει τους γάβρους. Και δίνει… θάρρος στους άλλους, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ.

Ηγέτης, λέει, του Ολυμπιακού ο Φορτούνης. Το μεγάλο ταλέντο. Ο παικταράς. Μήπως, όμως, ισχύει το τούμπα έργο; Μήπως ο ηγέτης ήταν ο Ολυμπιακός, δηλαδή ότι η ομαδα ανέδειξε τα προσόντα του 24χρονου Φορτούνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ηγέτης είναι αυτός που «σηκώνει» την ομάδα. Που την καθοδηγεί. Που εμπνέει τους συμπαίκτες. Που στα δύσκολα της ομάδας αλλάζει τη ρότα. Που είναι ο… ηγέτης Φορτούνης, σήμερα που τον έχει ανάγκη ο Ολυμπιακός; Κάπου χάθηκε.

Άλλο καλός ποδοσφαιριστής, πολύ καλός, άλλο είναι και ηγέτης. Μην τα μπερδεύουμε. Ο Φορτούνης είναι ερωτηματικό, αν έχει το μέταλλο του μπροστάρη. Αν μπορεί να σηκώσει το λάβαρο της ομάδας και να παρασύρει τους συμπαίκτες του στην αντάρα.

Ηγέτης γεννιέσαι. Δεν γίνεσαι. Ο παίκτης βελτιώνεται, αποκτά εμπειρίες, με τα χρόνια δουλεύει περισσότερο το μυαλό του. Αν, όμως, από την κούνια της μάνας του δεν ευλογήθηκε από τις τρεις Χάριτες, δεν γίνεται ηγέτης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γιατί δεν έπιασε στην Γερμανία ο Φορτούνης. Γιατί δεν συνέχισε εκεί, σ’ ένα πρωτάθλημα πιο ποιοτικό, πιο ανταγωνιστικό. Γιατί τον άφησαν να φύγει από την Γερμανία. Ίσως είναι ψιλομαλάκες οι Γερμανοί στη μπάλα. Ψάχνουμε ερωτήματα.

Μήπως έχει υπερεκτιμηθεί ο Κωστάκης. Του δίνουν μπόι μεγαλύτερο απ’ αυτό που πραγματικά έχει.
………………………..
Η δολοφονική ματιά του Τσόρι Ντομίγκες στον Μπέντο, διάβασε apodytiriakias.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης