Εάν στην Ελλάδα είχαμε σοβαρή κυβέρνηση, τότε θα είχαμε και σοβαρή αντιπολίτευση. Αποδυτηριάκιας μιλάει. Δεν γίνεται να διαθέτεις σοβαρή κυβέρνηση και της πλάκας αντιπολίτευση. Ποτέ. Αυτά πάνε μαζί. Αντιπολίτευση παραμύθι φούρναρης; Το ίδιο και η κυβέρνηση.

Γιατί, όμως, η κυβέρνηση, όπως και η αντιπολίτευση, είναι για κλωτσές; Επειδή αυτή είναι η κοινωνία μας. Και τώρα που ζοριζόμαστε οικονομικά και πριν την κρίση η κοινωνία στην Ελλάδα είναι ελάτε να γελάσουμε. Ε, αυτή η κοινωνία γεννάει και τρέφει αυτό το δίδυμο κυβέρνησης -αντιπολίτευσης. Εάν, λοιπόν, ήμασταν σοβαροί, τότε η κυβέρνηση μας θα ζούσε, λέει ο αποδυτηριάκιας, στους ρυθμούς της Αμφίπολης. Ακριβώς. Τα πάντα όλα εκεί, στις ανασκαφές των αρχαιολόγων. Εκεί, κύριοι μ@λ@κες, είναι ο θησαυρός μας, ο εθνικός θησαυρός. Όλα μας τα λεφτά!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπουργείο Αμφίπολης έπρεπε να γίνει. Με Έλληνα υπουργό. Με σοβαρό υπουργό. Με άτομο που ξέρει από Ελλάδα και παίζει τεχνοκρατικά στα δάκτυλα τον γλόμπο όλο. Με επιτελείο διάλεκτο που να πυροβολεί κάθε μέρα τον πλανήτη με το τι πρόκειται να αποκαλυφθεί στο Τάφο Καστά. Να κρατάει το σύμπαν σε αγωνία. Θρίλερ κανονικό. Τα παγκόσμια μήντια να τα κάνει αιχμάλωτα, γιουσουφάκια της Ελλάδος. Το πιο εύκολο.

Και μετά την Αμφίπολη, άλλο έργο! Και μετά το άλλο έργο, το μεθεπόμενο. Ελλάδα είμαστε, ρε, μέσα στις σάρκες μας, στα εντόσθια μας βρίσκονται όλα όσα ενδιαφέρουν την διεθνή κοινότητα.

Όπως το λέω. Όπως το έχω ξαναπεί. Η βαριά βιομηχανία της Ελλάδος είναι ο τουρισμός της. Ο αρχαίος πολιτισμός και τα μυστικά του, οι ρίζες του βρίσκονται θαμένες στην ελληνική γη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Να πάει να γαμηθεί η κρίση. Κάθε μέρα θα πότιζα το σύμπαν με πληροφορίες από Μέγα Αλέξανδρο και Κάσσανδρο και Λέανδρο και Φίλιππο και Όμηρο, και Τροία, και Αχιλλέα. Ο πλούτος. Ο αληθινά εθνικός πλούτος.

Τι λέω; Μιλάω σε μια γελοία κοινωνία. Που ασχολείται με 5-10 καθαρίστριες που δεν τις προσέλαβε η Δούρου. Άντε να χαθείτε, κοπρόσκυλα.

ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ με την Ολγα Κεφαλογιάννη, αποκαλύπτει ο apodytiriakias.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης