Μπράβο στον λεβέντη Γιάννη Αντετοκούνμπο. Εκτινάχθηκε τόσο γρήγορα στην πατρίδα του μπάσκετ, τις ΗΠΑ, στη μέκκα του NBA, και έπιασε με την αξία του πρώτο τραπέζι πίστα. Μοναδική επιτυχία, Παγκόσμια αναγνώριση στο παλληκάρι, για τον οποίο το πρώτο που λες είναι τούτο:

Είναι άτομο ισορροπημένο. Προσγειωμένο. Και είναι σίγουρο πως δεν πρόκειται να ξεφύγει. Να εκτροχιαστεί. Γιατί;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επειδή ο Αντετοκούνμπο βγήκε από σπίτι. Μεγάλωσε σε οικογένεια κανονική. Γνώρισε την ευτυχία από κούνια να έχει μάνα και πατέρα που φρόντιζαν, που θυσιάστηκαν για τα παιδιά τους. Όχι από καθήκον, όχι από υποχρέωση, ούτε για να επενδύσουν στα «προσόντα» τους. Η μάνα και ο πατέρας του Γιάννη Αντετοκούνμπο είναι το προαιώνιο μοντέλο γονέα κάθε φυσικού πλάσματος που έρχεται στη φύση.

Στις δύο βασικές πεντάδες, αυτή της Δύσης και της Ανατολής, που προκρίθηκαν στο All Star Game, και οι δέκα μπασκετμπoλίστες είναι μαύροι. Πόσοι από τους εννέα, με εξαίρεση τον Αντετοκούνμπο, προέρχονται από διαλυμένες οικογένειες. Από σακατεμένα σπιτικά, με γονείς χωρισμένους, αλκοολικούς, ναρκομανείς, φυλακόβιους.

«Ευχαριστώ Ελλάδα!» ήταν η απόκριση του Γιάννη μετά την υψηλή διάκριση να ψηφιστεί από 1,6 εκ. ανθρώπους, τρίτος στη σχετική λίστα των δέκα μπασκετμπολιστών. Ο νεώτερος μη Αμερικάνος που θα αγωνιστεί στο All Star Game. Ο 22χρονος Αντετοκούνμπο, καταγωγής Νιγηρίας, που γεννήθηκε σε μια γειτονιά της Αθήνας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τι είναι η Ελλάδα για τον Αντετοκούνμπο; Τα πάντα! Δηλαδή; Τίποτα συγκεκριμένο και χειροπιαστό δεν έκανε η Ελλάδα στους γονείς και τα πέντε αγόρια Αντετοκούνμπο. «Τα πάντα» είναι η ΑΓΚΑΛΙΑ της Ελλάδος, των Ελλήνων στους δύο γονείς από την Νιγηρία. Βιοπαλαιστές και οι δύο, όμως με την αγκαλιά της η Ελλάδα λειτούργησε ως η αληθινή Γη της ΕΠΑΓΓΕΛΙΑΣ για την οικογένεια Αντετοκούνμπο.

………………………………………
Γιατί ο Αντετοκούνμπο για τους ξένους παραπέμπει στον Έλληνα απατεώνα, διάβασε apodytiriakias.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης