Το γράφουν και σοβαροί πολιτικοί αναλυτές. Υπάρχουν στην πιάτσα και οι σοβαροί της πλάκας συντάκτες, αναλυτές. Όχι μόνον οι σκέτοι της πλάκας. Και δεν καταλαβαίνουν τίποτα. Εκατό χρόνια τώρα η ίδια βιόλα. Ότι υπάρχουν δεξιά κόμματα και αριστερά.

Το κορυφαίο παραμύθι στη λεγόμενη πολιτική Ιστορία της Ελλάδος. Ότι υπάρχουν αριστερά κόμματα, δεξιά κόμματα. Και μετά τη μεταπολίτευση σκάσανε μύτη τα κεντροαριστερά, τα κεντροδεξιά, τα ακροδεξιά. Μεγάλε Γιάννη Τσαρούχη! Αυτός είπε την κουβέντα: «Στην Ελλάδα είσαι ό,τι δηλώσεις».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κινητικότητα, λέει, στον χώρο της… κεντροαριστεράς με την επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου. Το τελευταίο, ούτε καν τελευταίο, που λαμβάνουν υπ’ όψιν οι της πλάκας και οι άλλοι, οι σοβαροί της πλάκας, δημοσιογράφοι του λεγόμενου πολιτικού ρεπορτάζ, είναι τι μπάλα παίζει ο πολιτικός στην πράξη. Στο γήπεδο. Όχι τι λέει με το στόμα.

Κεντροαριστερά, σου λένε, το ΠΑΣΟΚ. Αριστερά ο Σύριζα. Κεντροδεξιά η ΝΔ. Κέντρο η Ένωση Κεντρώων. Δεξιά οι ΑΝΕΛ. Άκρα δεξιά η Χρυσή Αυγή. Τότε, γιατί το ΠΑΣΟΚ επί Παπανδρέου, η ΝΔ επί Σαμαρά, ο Σύριζα με Τσίπρα είναι μία από τα ίδια;

Σισοκώ ο ένας, Σισοκώ και ο άλλος, όμως αριστερός είναι αυτός που πήρε ο Ολυμπιακός, δεξιός ο αδελφός του Ισά. Αμυντικοί και οι δύο, όμως σε διαφορετικό χώρο δράσης. Όχι στο κέντρο της άμυνας, ο Αλή στα πλάγια αριστερά, ο άλλος της Τζένοα, στα πλάγια δεξιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ξέχνα το ποδόσφαιρο. Στην πολιτική όποιος κι αν γίνει πρωθυπουργός, παραμύθι φούρναρης δεξιός, αριστερός, κεντροαριστερός, θα κάνει ό,τι του πει η τρόικα και ο Σόιμπλε.
………………………….
Στην Eurovision η Ελλάδα με την… αριστερή πρόταση της Demy, διάβασε στο apodytiriakias.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης