Μεγάλο ματς το αποψινό ανάμεσα στη Γαλλία και το Βέλγιο. Η κρισιμότητα της αναμέτρησης επιδοτεί με επιπρόσθετη πρόκληση τον πρώτο ημιτελικό. Ο νικητής προκρίνεται στον τελικό. Το κίνητρο είναι ισχυρό, περισσότερο για τη γαλλική ομάδα. Γιατί;

Το Βέλγιο, ακόμα κι αν κατακτήσει το Μουντιάλ, δεν προβλέπεται με τίποτα να εξελιχθεί σε παγκόσμια δύναμη του ποδοσφαίρου. Θα παραμείνει απλώς το Βέλγιο. Όπου κατά καιρούς εμφανίζει αξιόπιστη και αξιοσέβαστη ομάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Από την άλλη, η Γαλλία θα περάσει στο πάνθεον των ισχυρών σε περίπτωση που σηκώσει την κούπα. Με δύο κατακτήσεις, εκείνη του 1998 και αυτή του 2018, καθίσταται ισότιμη της Αργεντινής. Και βάζει υποψηφιότητα να πλησιάσει τον θρόνο της Ιταλίας και της Γερμανίας.

Το 1998 η Γαλλία πήρε το Μουντιάλ που διοργάνωσε στη χώρα της. Στην έδρα της. Αν πάρει το Μουντιάλ του 2018, και θα ντουμπλάρει την επιτυχία κι αυτή θα προκύψει εκτός Γαλλίας. (φώτο Γαλλία – Αργεντινή 4-3.)

Το Βέλγιο θεωρείται και είναι ομάδα Β’ εθνικής στο παγκόσμιο γίγνεσθαι. Και το εθνικό πρωτάθλημα του υστερεί ως ποδοσφαιρική βιομηχανία σε σύγκριση με το γαλλικό. Αυτά είναι δεδομένα που δεν αλλάζουν. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι το Βέλγιο δεν θα βγει απόψε στο γήπεδο με τις ίδιες, ακριβώς τις ίδιες πιθανότητες για τη νίκη, όπως η Γαλλία.

……………………………..

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γαλλία και Βέλγιο με παίκτες από τις πρώην αποικίες τους, διάβασε στο apodytiriakias.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης