Περίεργο, ε; Να χάσει η ”καλύτερη” ομάδα, ο Παναθηναϊκός από την κάκιστη Ξάνθη. Παγκόσμιο γεγονός στο ποδόσφαιρο. Σπάνιο.

Ψηλά στη βαθμολογία η Ξάνθη με δικαίωμα πρόκρισης στα play-off παρουσιάστηκε αγχωμένη και εντελώς ασυντόνιστη απέναντι στον Παναθηναϊκό που βρίσκεται σε πορεία… ανόδου. Που ο προπονητής του έχει αρχίσει να βάζει τη… σφραγίδα του στην ομάδα. Τέτοια κουφά γράφουν οι έγκυροι της πιάτσας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προέκυψε το απίθανο, λοιπόν. Με γκολ από το πουθενά κέρδισε η ανύπαρκτη Ξάνθη, που δεν πίεσε. Που δεν απείλησε τον αντίπαλο. Τον καλύτερο, όμως όχι και καλό Παναθηναϊκό.

Δεν φτιάχνεται ομάδα από τη μια μέρα στην άλλη. Ούτε με τα ψέματα. Τις ελπίδες, τις υποσχέσεις, τις… δεσμεύσεις, το ρεπερτόριο της κομματικής αλητείας. Στο ποδόσφαιρο είναι ό,τι βλέπεις στο γήπεδο, όσο κι αν κάποιοι κάνουν άσπρο το μαύρο, όπως στην πολιτική.

Ομάδα φτιάχνεις με παίκτες. Με επιλεγμένους παίκτες, πέρα από την όποια αξία τους. Μεγάλη ομάδα με παίκτες κλάσεως. Μικρή, αλλά αξιόπιστη, με μέτριους παίκτες, όχι από πανέρι. Φτηνούς, ελεύθερους, σκάρτους από τραυματισμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο προπονητής δεν είναι μάγος να αλλάξει με τη μία τα κυβικά της ομάδας. Να, γιατί ο Παναθηναϊκός στο πρωτάθλημα μοιάζει με κομπολόι με διαφορετικές χάντρες. Μία έτσι, μία αλλοιώς.

Έστω ότι κέρδιζε στην Ξάνθη ο Παναθηναϊκός. Καμία έκπληξη. Τι θα σήμαινε αυτό; Ότι είναι σε αγωνιστική κατάσταση αληθινού πρωταθλητισμού, και τον φρενάρουν οι… διαιτητές; Βολεύει να πεις ότι ο Παναθηναϊκός στην Ξάνθη έχασε από τον διαιτητή, όχι ότι η ομάδα δεν περπάτησε, μάλιστα με μετριότατο αντίπαλο.

Κάτι άλλο. Τις τελευταίες αγωνιστικές την έχει πάρει η κατηφόρα την Ξάνθη Επιβεβαιώθηκε στο ματς με τον Παναθηναϊκό. Λέει κάτι αυτό ή είναι άσχετο;
…………………………….
Εδώ Μπαλτάκος, εκεί Μπαλτάκος, που είναι ο… Μπαλτάκος, διάβασε apodytiriakias.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης