Πακέτο το Μουντιάλ. Έτσι το βλέπει ο αξιοσέβαστος τζογαδόρος. Σαν το γεράκι. Ψυχρά, υπομονετικά, καμιά προσπάθεια στράφι. Ναι, ένα πακέτο, κατ’ αρχήν ένα πράμα όλους τους αγώνες, που θα ξεκινήσουν μεθαύριο Πέμπτη στη Ρωσία. Πακέτο, και πριν ακόμα αρχίσει να το πάρει στα χέρια του, κάνει τα κουμάντα του. Πόσα λεφτά, δηλαδή, έχει αποφασίσει να χάσει στο κουμάρι του Μουντιάλ.

– Να χάσει;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βεβαίως να χάσει! Και τη βοήθεια του Αλλάχ να ‘χει ο παίκτης, θα χάσει. Σ’ αυτό το κόλπο δεν παίζουν προσευχές, ευχές, νηστείες που πιάνουν σ’ άλλο έργο. Στον τζόγο όταν παίζεις, όσα παίζεις, τα ‘χεις χαμένα. Από χέρι.

– Δεν έχει στόχο να κερδίσει ο τζογαδόρος;

Δεν το ξέρω αυτό, μικρέ. Άλλο είναι αυτό που ξέρω. Ακόμα κι αν τα σπρώξει στον πάγκο του μπουκ, όχι να παίξει για να παίξει, για να ζήσει το παιχνίδι που λέει και η διαφήμιση, αν είναι σωστός μάστορας έχει ξεχάσει όσα πόνταρε. Πάνε αυτά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο στοίχημα πληρώνεις. Προπληρώνεις. Και χωρίς παζάρι. Αυτά παίζεις, τόσα πληρώνεις. Άρα, ένα το κρατούμενο, λες το νούμερο που θα βάλεις στην άκρη. Πόσα διαθέτεις για να κάνεις παιχνίδι στο Μουντιάλ. Για το πακέτο μουντιάλ, που λέγαμε. Το νούμερο της καβάτζας είναι δικό σου. Μόνο. Και βάζεις όριο απαγορευτικό. Τόσα, ούτε ευρώ παραπάνω.

– Πόσα;

Είπαμε. Δεν είπαμε; Στα μπερντέ κουμάντο ο παίκτης. Πόσα; Όσα επιτρέπουν οι υποχρεώσεις του. Και ο Τσίπρας.

Δεν θα μας κόψει τον τζόγο ο αντιμνημονιακός. Το ρεγουλάρουμε το πράμα, λιγότερο σ΄ όλα, ταβέρνα, βενζίνα, τσιγάρο, γκόμενα. Μη μας πετάξει και από τον χάρτη, όμως.

Λέγαμε για το πακέτο Μουντιάλ. Βεβαίως θα κάνουμε υπέρβαση στο μπάτζετ μας. Στο συνολικό ποσό που α-πα-ραι-τή-τως έχουμε κανονίσει να παίξουμε, πριν ακόμα αρχίσει το πάρτι στην πατρίδα του μαφιόζου Βλάντο. Μόνο, όμως, αν στην πορεία είμαστε στο συν. Τότε, ναι. Μόνο αν πάρουμε πίσω τα λεφτά μας, και με τα κερδισμένα, και με υψηλό ηθικό παραμένουμε στο κόλπο.

Έτσι το θέλει και ο μπουκ. Να τον κερδίζεις! Καταστροφή για τον μπουκ αν το παιχνίδι δεν βγάζει κερδισμένους. Όχι, όλοι. Έλα! Αυτό δεν γίνεται. Αν κέρδιζαν όλοι, αν κέρδιζαν οι περισσότεροι, τότε δεν θα είμασταν εδώ. Δεν θα παίζαμε, κορίτσια. Δεν υπάρχει τζόγος μόνο με νικητές. Όπως δεν υπάρχει μόνο με χαμένους. Αυτή είναι η αλήθεια που χρειάζεται να την ξεπεράσει ο παίκτης για να έχει νόημα ζωής το gaming.

……………………………

Τζογαδόροι είναι, όχι και πρεζόνια του τζόγου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης