Ακόμα κι αν δεχθούμε ότι είναι καλύτερος προπονητής από τον Μανόλο Χιμένεθ ο Μαρίνος Ουζουνίδης, συμφώνησε κιόλας με την ΑΕΚ, η πρωταθλήτρια θα ξεκινήσει την προσεχή σαιζόν, με ένα βασικό «μείον». Χωρίς τον προπονητή με τον οποίον πήρε το πρωτάθλημα. Χωρίς τον ίδιον προπονητή. Με μείον δύο βαθμούς θα σταθεί στην αφετηρία του πρωταθλήματος 2018-19 ο ΠΑΟΚ αλλά με «συν» τον ίδιον προπονητή.

Αυτές οι «εκτιμήσεις» είναι θεωρητικές, βέβαια. Πάντα μέσα στη λογική του ποδοσφαίρου, Το ότι είναι ρίσκο πάντα η αλλαγή αφεντικού στο πάγκο μίας ομάδας, όταν αυτός είναι πετυχημένος. Όταν η ομάδα έμεινε ευχαριστημένη μαζί του και ήθελε να τον κρατήσει. Να ανανεώσει το συμβόλαιο μαζί του. Επειδή θα λειτουργεί μια «συνέχεια» στην ομάδα, όταν συνεχίζουν παίκτες και προπονητής, που ήδη γνωρίζονται.
Περισσότερο αποδοτικός, πάντα μιλώντας ακαδημαϊκά, θα ήταν στην ΑΕΚ ο Χιμένεθ παρά ο αντικαταστάτης Ουζουνίδης. Στο ποδόσφαιρο, όμως, όλα είναι ρευστά και μετράνε εκτός ελέγχου «λεπτομέρειες» με συνέπεια πιθανόν ο επιτυχημένος προπονητής σε μια ομάδα την επόμενη κιόλας σαιζόν να αποδειχθεί η πατάτα. Έχει συμβεί σε πολλές περιπτώσεις.
Η Λέστερ στην Αγγλία έκανε την έκπληξη των αιώνων το 2016 με προπονητή τον Κλάουντιο Ρενιέρι, ο οποίος μετά από λίγους μήνες απολύθηκε ως αποτυχημένος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Τίποτα δεν είναι σίγουρο στο ποδόσφαιρο. Νόμος άγραφος. Ο ΠΑΟΚ θα συνεχίσει με τον Λουτσέσκου ο οποίος στη μέση της περασμένης σαιζόν…. γλύτωσε την απόλυση. Ο Ολυμπιακός του 2017-18 άλλαξε 4-5 προπονητές. Ο πετυχημένος Ουζουνίδης στον Πανιώνιο και καπάκι στον Παναθηναϊκό να κάνει σπουδαία χρονιά με την ΑΕΚ, όπως και να γίνει παρελθόν σε λίγους μήνες. Όλα είναι μέσα. Τίποτα δεν αποκλείεται.

……………………………………
Γιατί ο Χιμένεθ δεν ήθελε με τίποτα να συνεχίσει στην ΑΕΚ, διάβασε apodytiriakias.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης