Μεγάλο παιχνίδι απόψε. Αυτό δεν το ξέρουμε, μέσα στο πρόγραμμα είναι να μας προκύψει σούπα νερόβραστη. Η γλαρόσουπα. Να μην τρώγεται με τίποτα. Αυτό που ξέρουμε και είναι βέβαιο, μάλλον αυτό που θα μάθουμε στο τέλος, αν τελικά τελειώσει κανονικά το ματς, είναι ποια από τις δύο ομάδες θα αρπάξει το τρίποντο. Ή θα γίνει μοιρασιά, με την ισοπαλία. Και αν θα υπάρξουν… απώλειες, από τραυματισμούς παικτών μέχρι τιμωρίες των δύο ΠΑΕ, μέχρι και αφαίρεση βαθμών. Όλα παίζουν.

Η ΑΕΚ που ενδιαφέρεται και για το αποτέλεσμα και για τις… «απώλειες», που λέμε, με ποιόν είναι; Με τον ΠΑΟΚ ή με τον Ολυμπιακό. Προφανής η απάντηση. Με το συμφέρον της είναι η ΑΕΚ!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ΠΑΟΚ είναι πρώτος με διαφορά δυο πόντων, ο Ολυμπιακός τρίτος στη βαθμολογία με τέσσερις πόντους πίσω από τη δεύτερη ΑΕΚ. Τι συμφέρει την ΑΕΚ, λοιπόν; Νίκη του πρωτοπόρου ΠΑΟΚ ή νίκη του Ολυμπιακού. Μήπως ισοπαλία.

Η πρώτη και… επιφανειακή σκέψη είναι ότι βολεύει την ΑΕΚ η νίκη του Ολυμπιακού. Η ήττα του ΠΑΟΚ, για να παραμείνει αυτός στους 52 βαθμούς, και η ΑΕΚ με νίκη, επί του Ατρόμητου αύριο να φθάσει στους 53. Να σκαρφαλώσει στην κορυφή. Όχι, κύριε! Δηλαδή;

Στα χαρτιά όλα γίνονται στα υπόλοιπες οκτώ αγωνίστηκες. Οι ανατροπές. Αν χάσει απόψε ο Ολυμπιακός, τότε παίρνει τον πούλο, και… ουσιαστικά, περισσότερο από μαθηματικά. Και οι τρεις διεκδικητές του πρωταθλήματος γίνονται δύο. Αυτό συμφέρει την ΑΕΚ! Ο ΠΑΟΚ να στείλει για τσάι τον Ολυμπιακό. Ούτε την ανάσα του να αισθάνεται και να παίξει το κατσαρόλι ένας μ’ έναν. Μόνον με τον ΠΑΟΚ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν, όμως, κερδίσει στην Τούμπα ο Ολυμπιακός, τότε η ΑΕΚ θα έχει δύο αντιπάλους, όχι έναν. Και θα πει ο πονηρός: «Ναι, αλλά αν κερδίσει τον Ολυμπιακό ο ΠΑΟΚ, τότε αυτός γίνεται περισσότερο φαβορί, σε σύγκριση με την ΑΕΚ». Ε, αυτό θέλει η ΑΕΚ! Να πάρει το πρωτάθλημα, αν το πάρει, από τον πρωταθλητή Ολυμπιακό και το σούπερ φαβορί ΠΑΟΚ.

Διαβάστε περισσότερα στο apodytiriakias.gr…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης