Τώρα που ο ΠΑΟΚ άνοιξε το δρόμο για το πρωτάθλημα ποιος να σταματήσει; Εύκολη η απάντηση. Η ομάδα έχει πάρει φόρα γιατί για πρώτη φορά κατάφερε να κάνει εύκολα τα δύσκολα. Θα το χάσει μόνο εάν στη συνέχεια κάνει δύσκολα τα εύκολα.

Εύκολο π.χ. για τον ΠΑΟΚ, τον παραδοσιακό ΠΑΟΚ να πάρει στην Τούμπα τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ. Το δύσκολο του ήταν να περνάει εκτός έδρας από ομάδες κατώτερες, από αντιπάλους με όχι ίδιους στόχους. Εκεί την πατούσε μια ζωή το παοκάκι. Ο ΠΑΟΚ της νοσηρής κουλτούρας του. Ο ηττοπαθής, ο μοιρολατρικός ΠΑΟΚ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σήμερα. Ολοφάνερο πως ο ΠΑΟΚ πορεύεται με το πυρετό διψασμένου πρωταθλητισμού στα μάτια. Τι διάολο άλλαξε; Τίποτα αγωνιστικά. Ακόμα και να υπάρχουν αλλαγές και βελτιώσεις, δεν οφείλεται σ’ αυτές η ‘’εισπρακτική’’ σε βαθμούς ικανότητα. Νίκη στις τελευταίες δέκα αγωνιστικές. Νίκη στα τελευταία έξι εκτός έδρας με 13-1 γκολ στη σούμα. Αυτά δεν έχουν ξαναγίνει από τον ΠΑΟΚ.

Τι, λοιπόν, καινούργιο παίζει στον ΠΑΟΚ; ‘’Δεν χάνουμε παιχνίδι δικό μας’’. Αυτό παίζει. Θέμα ψυχολογίας. Το ηθικό είναι ντούρμπο. ‘’Δεν φεύγουμε από το γήπεδο χωρίς να πάρουμε αυτό που μας ανήκει’’.

Παίρνει το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ, λοιπόν; Το σίγουρο είναι ότι είδαμε έναν άλλον ΠΑΟΚ, όχι τον γνωστό. όχι τον ΠΑΟΚ της Ιστορίας του, στα τρίποντα σε αγώνες που πάντα είχε απώλειες. Σήμερα είναι η ομάδα που διεκδικεί το πρωτάθλημα του 2018 και φτιάχνει τον κόσμο της. Όλα θα παιχτούν την προσεχή τετράδα. Σύμφωνα με το πρόγραμμα ο ΠΑΟΚ παίζει με Ολυμπιακό (Τούμπα), Αστέρα εκτός, ΑΕΚ (Τούμπα) και Ατρόμητο εκτός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

……………………………………..
Αντι Αλαφούζου επενδυτής με DNA Παναθηναϊκού, διάβασε apodytiriakias.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης