Είπαν «Ιβάν ο Τρομερός» εκείνον τον Ρώσο τσάρο που έκανε τρομερά πράγματα. Τρομακτικά. Θηριώδη. Και σκότωνε, μάλιστα με τρομερούς τρόπους, έτσι για πλάκα, όχι γιατί ήταν κακός, ούτε για να διατηρηθεί στην εξουσία. Ο άνθρωπος ήταν παλαβός. Παρανοϊκός.

Ιβάν ο τρομερός και ο Σαββίδης, ο εκ Ρωσίας ελληνικής καταγωγής επιχειρηματίας, μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ από το 2012. Τρομερός κι αυτός, όχι γιατί έχει σαλτάρει σαν τον Ρώσο τσάρο του 16ου αιώνα, αλλά γιατί τρομάζει μ’ αυτά που κάνει, αλλά και σκέπτεται να κάνει, όπως ο ίδιος δηλώνει, όταν τον αδικούνε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ιβάν ο τρομερός του ΠΑΟΚ σημαίνει ότι το άτομο εύκολα φθάνει σε ακραίες συμπεριφορές. Δεν το κάνει για επίδειξη, ούτε για να τρομάξει. Είπαμε. Του βγαίνει μόνο του. Αυθόρμητα. Παρορμητικά. Είναι πράγματι τρομερός ο Ιβάν.

Τρόμαξε και το Μαξίμου, άλλωστε! Επόμενο. Στην πραγματικότητα δεν τρόμαξε απλά την κομπανία Τσίπρα, ο συνομιλητής τους Ιβάν ο τρομερός. Τους ξεβράκωσε. Τους πήρε τα ροζέ σλιπάκια τους.

Νέα τζάκια θέλει να φτιάξει ο Σύριζα με «δικούς» του επιχειρηματίες, καναλάρχες. Από την άλλη το «σύστημα Τσίπρα», αφού έβαλε στο τσεπάκι το κόμμα που παραμένει… αριστερό, τον Σύριζα, συνεχίζει το μπαλαμούτι ότι κάνει εξυγίανση στη δημόσια ζωή. Και πόλεμο στη διαπλοκή με τους «δικούς» της διαπλεκόμενους επιχειρηματίες Α’ και Β’ εθνικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ξεβράκωμα! Εξυγίανση και στο ποδόσφαιρο με πιστόλια. Με μπούκες στον αγωνιστικό χώρο των γηπέδων. Αυτό, δηλαδή, που δεν τολμούσε ο Τσίπρας με τους δανειστές και τα μνημόνια. Όλο λόγια ήταν. Τρομερός και ο Αλέξης, όμως μόνο με το στόμα κι όσο ήταν αντιπολίτευση.

Αντιπολίτευση είναι, και ως πρωθυπουργός ο Αλέξης ο τρομερός, απέναντι στον Ιβάν τον τρομερό.

Το κράτος είναι ο Σαββίδης, όχι ο Αλέξης, για ξέρουμε τι λέμε.

Διαβάστε περισσότερα στο apodytiriakias.gr…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης