Κατανοητό να πικράθηκαν οπαδοί του Παναθηναϊκού για την «αποχώρηση» από την ομάδα του Μάρκους Μπεργκ. Κατανοητό, όμως όχι και δικαιολογημένο να τον χαρακτηρίζουν «προδότη».

Σύμφωνοι, ο Σουηδός αναστήθηκε στον Παναθηναϊκό. Αυτό φθάνει και περισσεύει στον οπαδό του Παναθηναϊκού. Ότι ένας επαγγελματίας εξελίχθηκε, πλησίασε στο peak της καριέρας του χάρη στον Παναθηναϊκό. Μέχρι εδώ. Όχι ότι χρωστάει στον Παναθηναϊκό, και άρα οφείλει να μείνει στην ομάδα και με λιγότερα λεφτά απ’ όσα του προσφέρει ένας άλλος εργοδότης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Προδότης» για κάποιους οπαδούς του Παναθηναϊκού ένας από τους μεγαλύτερους γκολτζήδες των ελληνικών γηπέδων επειδή προτίμησε άλλη ομάδα για τα λεφτά. Βεβαίως τα λεφτά είναι το κυρίαρχο κίνητρο. Όταν, μάλιστα, για τον επαγγελματία ποδοσφαιριστή δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ διαφορά αν κάνει συμβόλαιο μ’ αυτήν ή την οποιαδήποτε άλλη ομάδα.

Ο ποδοσφαιριστής αγαπάει τη δουλειά του, δηλαδή το ποδόσφαιρο, όχι την ομάδα του. Παίζει μπάλα για πάρτη του, όχι για την ομάδα. Για να κερδίζει χρήματα, να κάνει όνομα, να εξασφαλίσει το μέλλον του. Όχι να «υπηρετήσει» την ανύπαρκτη ιδεολογία μιας ομάδας. Την ανύπαρκτη θρησκεία μίας ομάδας.

Βεβαίως ένας ποδοσφαιριστής πιθανόν να ταυτιστεί την πορεία της καριέρας του με μία ομάδα. Γιατί, όχι, όταν αυτό τον συμφέρει προσωπικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο οπαδικός πατριωτισμός δεν χαρακτηρίζει τον επαγγελματία ποδοσφαιριστή. Κι αν κάποιοι παρουσιάζονται με συναισθηματικό δεσμό με την ομάδα τους, δουλεύουν την εξέδρα. Ο Μπεργκ δεν είναι προδότης. Ούτε γεννήθηκε στον Παναθηναϊκό, ούτε ήρθε στην ομάδα ως μοναχός, ως πιστός, ως λάτρης της πράσινης ιδέας.

Αν δεν έδειχνε την αξία του ο Μπεργκ, θα τον έδιωχνε, όπως τόσους άλλους ο Παναθηναϊκός. Και καλά θα έκανε η ανώνυμη εταιρεία Παναθηναϊκός, ας έλεγαν οι άχρηστες μεταγραφές παραμύθι φούρναρης πως «Εμείς είμαστε…. Παναθηναϊκοί, αγαπάμε την ομάδα όπως τα παιδιά της Θύρας 13». Επειδή, όμως, ο Μπεργκ πρόσφερε πολλά στον Παναθηναϊκό, ο κόσμος τον έχρισε «δικό» του. Δεν πάει έτσι.

Τελικά, όσο κι αν αισθανόταν καλά στον Παναθηναϊκό ο Μπεργκ, που ήταν η πρώτη φίρμα του μαγαζιού, αποφάσισε να φύγει, για να μη το… μετανοιώσει αύριο! Μην κουβαλάει σ’ όλη την υπόλοιπη ζωή του το ”Όχι” και τη χαμένη ευκαιρία που του παρουσιάστηκε στα εμιράτα. Να πιάσει την καλή.

Ο Παναθηναϊκός γνώριζε για το φευγιό του Μπεργκ, διάβασε apodytiriakias.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης