Τι συμβαίνει στον ΠΑΟΚ που είναι για τα μπάζα; Τίποτα δεν συμβαίνει! Και γιατί να τρέχει κάτι άξιο έρευνας; Τα πάντα όλα… δικαιολογούν την αιωνιότητα του ΠΑΟΚ.

Είναι αφελέστατος στα όρια της γελοιότητος και της ασχετοσύνης εκείνος ο οποίος θα αναρωτηθεί τι συμβαίνει στον ΠΑΟΚ. Επειδή η ομάδα για μία σεζόν ακόμα ξεκίνησε με στόχο πρωταθλητισμού και βρίσκεται… κάπου χαμηλά στη βαθμολογία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτός είναι ο ΠΑΟΚ. Ο γνωστός. Απλά και στο τρέχον πρωτάθλημα επιβεβαιώνει το ποιoς είναι. Αυτός που ήταν και πριν έρθει ο Ιβάν Σαββίδης. Καμία διαφορά που ανέλαβε ο Ρώσος ομογενής, καμία διαφορά αν αύριο εγκαταλείψει.

ΠΑΟΚ είναι αυτός, με λεφτά κι όχι. Με χρέη κι όχι. Με παικταράδες κι όχι. Πάντα ο ίδιος. Αυτή είναι η δύναμή του. Ίδιος κι όταν τον αδικεί η διαιτησία, κι όταν δεν έχει παράπονα από τα κοράκια.

Σε τι οφείλεται, αλήθεια, η διαχρονική δυναμική του ΠΑΟΚ να παραμένει πάντα εκτός ποδοσφαιρικής εξουσίας; Χωρίς την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Μ’ έναν τίτλο κάθε 20 και 40 χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι Ελλάδα ο ΠΑΟΚ. Η αθάνατη Ελλάδα. Η Ελλάδα που ποτέ δεν πεθαίνει, το λέει και ο εθνικός της Ύμνος. Όχι τυχαίο αυτό. Ότι ο ΠΑΟΚ, ειδικά ο ΠΑΟΚ περισσότερο από κάθε άλλη ποδοσφαιρική ομάδα, εκφράζει την Ελλάδα από το 1821 μέχρι και σήμερα. Την Ελλάδα όπως την ορίζει το κράτος. Αυτό το γ@μ@μέν@ κράτος που αντιστέκεται στο πνεύμα της Ευρώπης, που παραμένει Βαλκάνια, διότι αρνείται την τεχνολογία, την τεχνογνωσία, τον προγραμματισμό, την οργάνωση, τις επενδύσεις, τους βασικούς κανόνες για την ανάπτυξη της οικονομίας, για την παραγωγή χρήματος, για την επιδίωξη αποτελέσματος.

Ο ΠΑΟΚ είναι η Ελλάδα της κομπίνας και του παρασιτισμού, των υποσχέσεων και της παραμύθας, των καταγγελιών και των σκανδάλων. Πώς, λοιπόν, να βρει τον δρόμο του ο ΠΑΟΚ; Ο ΠΑΟΚ που ναι μεν αγωνιστικά διασύρεται και έτσι όπως λειτουργεί δεν μπορεί να φτιάξει ομάδα, όμως από την άλλη «χρησιμοποιείται» από εκείνους που τον «υπηρετούν». Μέχρι να τους πάρει χαμπάρι ο κόσμος, ο οποίος βέβαια έχει πάντα ανοικτά τα πόδια για τον επόμενο σωτήρα.

Διαβάστε επίσης στο apodytiriakias.gr
: Με σκούπα… να καθαρίσει ο Ιβάν στον ΠΑΟΚ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης