Το έλεγαν οι ίδιοι, Παύλος και Θανάσης Γιαννακόπουλος, όταν πρωτοεμφανίστηκαν στον Παναθηναϊκό. Ματσωμένοι πια. Με άνεση οικονομική:

– Φτωχαδάκια είμασταν πιτσιρικάδες, το σπίτι μας ήταν στο ρέμα, απέναντι στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, εκεί κοντά στις Φυλακές Αβέρωφ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πέθανε χθες ο Παύλος Γιαννακόπουλος, ο «αρχηγός» στα άλλα δύο αδέλφια του, τον Κώστα που πέθανε πριν από ενάμιση μήνα και τον 87χρονο Θανάση. Ποτέ η σχέση τους, η αδελφική και συνεταιρική στις μπίζνες δεν δηλητηριάστηκε.

Τα αδέλφια ξεκίνησαν ως πλασιέ. Η φίρμα τους, η Βιανέξ, εξελίχθηκε στην πρώτη στο φάρμακο. Βιομηχανία θηρίο.

Στον Παναθηναϊκό επί προεδρίας του πατριάρχη του συλλόγου Απόστολου Νικολαΐδη. Γενικός γραμματέας ο Παύλος, γεννηθείς το 1929. Ο Θανάσης για δεκαετίες σύμβουλος εκλεγμένος στην ΕΠΟ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ήταν να κάνει μεταγραφή ο Παναθηναϊκός, πριν γίνει ΠΑΕ, π.χ. να πάρει τον Τερζανίδη από τον ΠΑΟΚ ή τον Όσκαρ Αλβαρέζ από τον ΠΑΣ Γιάννινα. Χρειαζόντουσαν π.χ. ένα εκατομμύριο δραχμές. Ποιος θα πληρώσει; Σύστημα ρεφενέ.

Διαιρούσαν το ποσό, ανάλογα μ’ αυτούς που έβαζαν το χέρι στην τσέπη. Ο Απόστολος Νικολαΐδης, ο ανιψιός του Τζακ Νικολαΐδης, ο Μάνος Μαυροκουκουλάκης, ο Αχιλλέας Μακρόπουλος, ο Παύλος Γιαννακόπουλος.

Κάποια στιγμή, παρών στο… ρεφενέ άρχισε να δηλώνει και ο Θανάσης Γιαννακόπουλος. Έτσι το μερίδιο του καθένα μειωνόταν διότι το συνολικό ποσό αντί στα πέντε κοβόταν στα έξι.

Στο συμβούλιο του Παναθηναϊκού ήταν και ο Ηρακλής Τσίπρας, ο θείος του πρωθυπουργού. Αμίλητος αυτός. Δεν έμπαινε στο ρεφενέ.

…………………

Ο μεγάλος καημός του Παύλου Γιαννακόπουλου, διάβασε στο apodytiriakias.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης