Δεν υπάρχει πρωτάθλημα το σαββατοκύριακο επειδή πέθανε τελικά ο άμοιρος οπαδός από χούλιγκαν των γηπέδων, από χουλιγκάνικη επίθεση όχι στρατευμένων χούλιγκαν. Απόφαση γελοία. Αστειότατη. Που πανηγυρικά δείχνει την αδυναμία, πιο σωστά την ανοχή του κράτους και των ΠΑΕ απέναντι στους χούλιγκαν.

Αυτή είναι η αλήθεια και δεν υπάρχει δεύτερη κουβέντα επ’ αυτού. Το σύστημα δεν έχει αποφασίσει να κτυπήσει τον χουλιγκανισμό, γι’ αυτό το φαινόμενο δεν πεθαίνει. Αν, όμως, την κάνει γυριστή το κράτος, τότε σε μια νύχτα χούλιγκαν και χουλιγκάνια θα εξαφανιστούν. Θα καθαρίσει επιτόπου η μπουγάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Να σου πω τι έγινε στην Αγγλία. Κάποια στιγμή είπαν τέλος το πανηγύρι. Μέχρι εδώ. Αστυνομία και δικαιοσύνη, με ειδικές συνεργασίες, και σύμφωνα με τους νόμους που δεν είναι και πολύ δημοκρατικοί, γι’ αυτό ζήτησαν από την Κομισιόν να κάνει τα στραβά μάτια, ξεκίνησαν τον πόλεμο. Αληθινό πόλεμο. Το κράτος κόντρα στον οργανωμένο υπόκοσμο του οπαδισμού.

Αποτέλεσμα; Συντριβή του χουλιγκανισμού. Σε τέτοιο βαθμό που πλέον χωρίς αστυνομία μέσα στο γήπεδο κάθε παιχνίδι γίνεται σε ατμόσφαιρα εκκλησίας. Δεν πέφτει ούτε ένα αντικείμενο στον αγωνιστικό χώρο, δεν ακούγεται ούτε ένα μπινελίκι.

Κάτι άλλο; Να πούμε κι αυτό. Την “αστυνόμευση” στα γήπεδα την έχουν αναλάβει οι οργανωμένοι κάθε ομάδας. Για σκέψου να δούμε steward π.χ. με τη φανέλλα του Παναθηναϊκού που να πετάνε έξω από την Λεωφόρο αυτούς τους απρεπείς που θα υβρίζουν τον Μαρινάκη. Το όργιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ η αλήθεια της αναβολής της αγωνιστικής του πρωταθλήματος, αποκαλύπτει ο apodytiriakias.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης