Και ο δημοσιογράφος παίζει μπάλα στην κοινωνία. Όπως ο αστυνομικός, ο γιατρός, ο δικαστικός, ο εκπαιδευτικός, ο τραπεζικός, ο πολιτικός. Ο δε ρόλος του δημοσιογράφου δεν είναι αυτός του κομπάρσου, ούτε του θεατή. Απεναντίας, το Μέσο και ο λειτουργός του, εκδότης ή δημοσιογράφος, δικαιώνουν επί της ουσίας την παρουσία τους, αν είναι παρεμβατικοί.

Για μία φορά ακόμα έδειξε τα χάλια της η εθνική ομάδα στο ματσάκι με τη Φινλανδία και τα εγχώρια μίντια έβγαλαν την… έκπληξή τους. Για τέτοια ασχετοσύνη. Και μετά την ήττα το έριξαν στην… κριτική. Να πουν αυτό που ήταν γνωστό, ολοφάνερο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτή η ίδια εθνική ομάδα, που δεν βλέπεται, που δεν έχει δυνατότητες, αν έπαιρνε αποτέλεσμα, θα αντιμετωπιζόταν… διαφορετικά. Όπως μόλις και μέχρι ανήμερα του αγώνα με τη Φινλανδία, ότι έχει… ελπίδες πρόκρισης.

Γιατί, όμως, να φταίει η δημοσιογραφία και οι επαγγελματίες της, όταν απ’ αυτούς δεν υπάρχουν απαιτήσεις της κοινωνίας. Αυτά τα αχαχούχα μίντια θέλει η κοινωνία μας. Αυτά τα κόμματα, αυτήν την αστυνομία, αυτή την παιδεία.

Έχασε η Εθνική και την άλλη μέρα τα πρωτοσέλιδα μιλούσαν για την προσεχή… νίκη του Παναθηναϊκού, του ΠΑΟΚ, του Ολυμπιακού, της ΑΕΚ, του Άρη, στο ποδόσφαιρο, στο μπάσκετ. Το «ενδιαφέρον» για την Εθνική εξαφανίστηκε. Επειδή είμαστε κοινωνία που πουλάει μονάχα η ελπίδα, το όνειρο, το όραμα, και το αποτέλεσμα χωρίς περιεχόμενο.

……………………..

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γιατί δεν απολύεται ο Γερμανός προπονητής Σκίμπε από την Εθνική, διάβασε στο apodytiriakias.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης