Με προπονητή τον Τσάκναντι πήρε το πρωτάθλημα η ΑΕΚ το 1963, και το 1968 με τον ίδιο προπονητή. Όποιος την έβλεπε τότε στο γήπεδο, ένιωθε ενοχλήσεις στο στομάχι. Μία ομάδα με κλασικό αντιποδόσφαιρο.

Πήρε πρωτάθλημα η ΑΕΚ και το 1971, με προπονητή τον Στάνκοβιτς. Ούγγρος ο Γιένε Τσάκναντι, Σέρβος, Σερβοβόσνιος ο Μπράνκο Στάνκοβιτς, δηλαδή από σχολές ποδοσφαιρικές που τις χαρακτήριζε η ποιότητα, η υψηλή τεχνική. Και με τον Στάνκοβιτς η πρωταθλήτρια ΑΕΚ έδινε ρεσιτάλ αντιποδόσφαιρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μ’ αυτόν και με τον άλλον προπονητή, μετά την επιστροφή της στη Σούπερ Λιγκ, κακά τα ψέματα, η ΑΕΚ στηρίζεται στην άμυνα. Από τη γ’ εθνική έκανε πρωταθλητισμό ποντάροντας κατά βάσιν και κατ’ αρχήν στο να μη φάει γκολ. Για όποιον βλέπει τόπι.

Σήμερα. Ο αόρατος στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα Αραούχος έβαλε δύο γκολ! Γκολ και ασίστ ο Λιβάγια. Να, το δίδυμο που βρήκε ο Χιμένεθ για να κτίσει την ομάδα. Ποιος είναι ο Χιμένεθ; Ο προπονητής της ΑΕΚ. Το σωστό είναι να πεις ότι η ΑΕΚ είναι η ομάδα του προπονητή της. Ξεκάθαρο αυτό.

Με Λιβάγια που είναι περισσότερο πολύτιμος και Αραούχο από κοντά, η ΑΕΚ του Χιμένεθ έχει την πολυτέλεια να πλησιάσει περισσότερο στην ταυτότητα της μπαλαδόρικης ομάδας, όπως τη θέλει η παράδοσή της. Να «χαλαρώσει» την αμυντική τακτική της, να περιμένει περισσότερα από την παραγωγική δουλειά που θα εισπράττει η επίθεση της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

………………………………………..
ΓΙΑ ΜΑΣΟΥΝΤ ΜΙΚΡΟΣ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΣΤΗΝ ΕΞΕΔΡΑ / apodytiriakias.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης