Η γνωστή Made in Greece ανοησία. Ο Ολυμπιακός πέτυχε ένα δεύτερο κολλητό «2» στο τσάμπιονς ληγκ, μια επιτυχία που τη γνωρίζουν μονάχα οι πολύ βαριές φανέλες της Ευρώπης, και όλοι πλάκωσαν τους… υπολογισμούς, ποια θα είναι η συνέχεια του έργου στον όμιλο του πρωταθλητή. Θα προκριθεί ή όχι. Σιγούρεψε το εισιτήριο για τους «16» ή, όχι.

Καμία κουλτούρα να χαρούν το δεύτερο «2», και στο Ζάγκρεμπ καπάκι μετά το Λονδίνο. Μια ζωή στην αγωνία. Στην κακομοιριά. Δεν γνωρίζουν την τέχνη της χαράς, της αληθινής ικανοποίησης από μια νίκη, ένα θρίαμβο. Είναι και τα μίντια που καλλιεργούν συστηματικά το σαράκι της αμφισβήτησης. Της ανασφάλειας. Στην Ελλάδα δεν βιώνουν το ποδόσφαιρο σαν διασκέδαση, σαν θέαμα. Στέκονται στο αποτέλεσμα. Νίκη, ήττα. Πρόκριση, αποκλεισμός. Το έργο δεν τους λέει. Τους φτιάχνει μονάχα τι θα γράψει ο φωτεινός πίνακας στο γήπεδο αμέσως μετά τη λήξη του παιχνιδιού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κέρδισε, λοιπόν, εκτός έδρας ο Ολυμπιακός και τη Δυναμό και ποιος ασχολείται με το τι έγινε στο γήπεδο! Σημασία έχει ότι πήρε ένα ακόμα τρίποντο και άρα…, ας ψάξουμε ποια μπορεί να είναι η συνέχεια. Με το κομπιουτεράκι στο χέρι.

Σαν να τελείωσε η ταινία στο σινεμά και οι θεατές φεύγουν στεναχωρημένοι παρότι παρακολούθησαν ένα αριστούργημα. Στα π@π@ρι@ τους. Τους χάλασε διότι στο τέλος ο πρωταγωνιστής δεν το πήρε το κορίτσι.

Σενάρια, λοιπόν, ένα και δύο και τρία σχετικά με το τι μπορεί να προκύψει στις υπόλοιπες τρεις αγωνιστικές στον όμιλο του Ολυμπιακού. Εγώ έχω ένα σενάριο αποκλεισμού του Ολυμπιακού, ακόμα κι αν κερδίσει εκτός έδρας και την υποψήφια πρωταθλήτρια Ευρώπης Μπάγερν. Πώς!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο ποδόσφαιρο δίνω την πληροφορία αξίζει να υπολογίζεις μονάχα ό,τι έχει γίνει! Όχι να προβλέπεις τι πρόκειται να γίνει. Όπως κέρδισε εκτός της Δυναμό, ένας μέτριος Ολυμπιακός, δεν αποκλείεται να χάσει στο Καραϊσκάκη από την καλύτερή του κροατική αντίπαλο. Όπως επίσης να ηττηθεί ο πρωταθλητής στο ματς-ρεβάνς από την ανώτερή του Άρσεναλ.

Όλα μέσα είναι στην μπάλα. Ο Ολυμπιακός να νικήσει στο Μόναχο, να φθάσει τους 9 πόντους και να αποκλειστεί. Να πάρει την 2η θέση η Άρσεναλ με νίκη στο Λονδίνο σε βάρος της Δυναμό και ένα «χ» εκτός έδρας από την Μπάγερν.

Συμπέρασμα. Μπράβο στον Ολυμπιακό που έκανε μια δεύτερη νίκη εκτός έδρας. Ξεχάστε το αύριο. Η ανησυχία με τα σενάρια πρόκρισης κρύβει φόβο, όχι ελπίδα. Αυτό είναι το κακό.

Γιατί ο μέτριος Ολυμπιακός πήρε νταηλίκι το «2» στο Ζάγκρεμπ, διάβασε στο apodytiriakias. gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης