Δύο παιχνίδια έδωσε ο Παναθηναϊκός με τον Ατρόμητο και δεν έβαλε γκολ. Ούτε ένα. Και πώς να σκοράρει όταν δεν έφτιαξε ούτε μία (αριθμ. 1) ευκαιρία. Υπ’ όψιν ότι αυτός ο Παναθηναϊκός, όχι ο περσινός και προπέρσινος, είχε κερδίσει στο πρωτάθλημα τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Γιατί, λοιπόν, έχασε την πρόκριση από μια ομάδα κατώτερή του; Από τον Ατρόμητο που προσπαθεί να κρατηθεί μακριά από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Κρίνουμε τον Παναθηναϊκό που παίζει στο γήπεδο. Όχι τον Παναθηναϊκό, που περισσότερο από κάθε άλλη ΠΑΕ παρουσιάζει έντονη εξωαγωνιστική δραστηριότητα. Όχι τον Παναθηναϊκό που έχει αναλάβει καθήκοντα εισαγγελέα και χωροφύλακα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτοαποκλείστηκε ο Παναθηναϊκός στο Περιστέρι. Με καπαρωμένο το πρωτάθλημα από τον Ολυμπιακό, το κύπελλο ήταν ο μοναδικός στόχος. Όλα τα λεφτά. Να, όμως, που η κρισιμότητα της αναμέτρησης, της ρεβάνς με τον Ατρόμητο, με την ευθύνη της διοίκησης της ΠΑΕ, προκάλεσε μια αταίριαστη για το μέγεθος του Παναθηναϊκού νευρικότητα. Έναν πανικό, που επηρέασε την ομάδα. Τη φόρτωσε ψυχολογικά με βάρος αρνητικό.

Οι 4 στους 14 ποδοσφαιριστές που έπαιξαν στον Παναθηναϊκό είναι μεταγραφές Ιανουαρίου. Έλειπε, βέβαια, ο… Λέτο. Όπως και ο Εσιέν! Ο Γκανέζος αγωνίστηκε, αλλά δεν ήταν ο ίδιος, έδωσε τη φανέλα του στο φάντασμά του. Το ίδιο και ο Αμπέιντ, μελαγχολική περίπτωση. Αναφέρομαι σε παίκτες που περιμένεις κάτι να κάνουν. Τη διαφορά, τουλάχιστον, με μία από τις χειρότερες ομάδες του πρωταθλήματος, τον Ατρόμητο.

Τελικά, φαίνεται πως περισσότερο προβληματικός από τον αντίπαλό του είναι ο Παναθηναϊκός. Ποδόσφαιρο γειτονιάς. Καμία οργάνωση παιχνιδιού. Καμία ανάπτυξη. Καμία πίεση. Ο δε Ατρόμητος, τελικά, πήρε την πρόκριση χάρη σ’ ένα εκπληκτικό γκολ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νεκροταφείο σήμερα ο Παναθηναϊκός. Δεν τον αδίκησε και το κοράκι, να έχει μια δικαιολογία. Ούτε φταίει ο… Κοντονής, ο… Σπανός. Ήττα από την Ξάνθη στη Λεωφόρο, ήττα και από τον Ατρόμητο. Με τι ηθικό και με ποιους παίκτες να κρατηθεί η ομάδα στη βαθμολογία του πρωταθλήματος.

Το πλάνο Αλαφούζο είναι να βρει… λεφτά, διάβασε στο apodytiriakias.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης