Δεν αποκλείεται να δούλεψε κατάρα. Αυτό λες, δηλαδή ότι τιμωρήθηκε ο Ολυμπιακός με την γκολάρα και το 1 – 0 της Ριέκα στο Καραϊσκάκη. Γιατί ο προπονητής του πρωταθλητή είχε δώσει την ηττοπαθή, την κομπλεξική «γραμμή» σ’ όλο το σύστημα;

– Στόχος μη φάμε γκολ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό το και πολύ μοιραίο, ρε παιδί μου, αποφάσισε ο Χάσι. Παίζουμε για να κρατήσουμε το μηδέν στην άμυνα. Μοιρολατρικό! Να αντιμετωπίζεις κατώτερη ομάδα στην έδρα σου και να περνάς το μήνυμα ότι θα έρθει η νίκη και μαζί η πρόκριση, αν δεν φας γκολ.

Τελικά, το γκολ δεν το… απέφυγε ο Ολυμπιακός. Κι όχι μόνο! Αντί να βάλει 4 – 5 στο πρώτο ημίχρονο, έφυγε στα αποδυτήρια με σκορ σε βάρος του.

Και λέγε εσύ για τους αέρηδες που δεν σ’ αφήνουν να σβήσεις τη φωτιά. Ότι αυτό είναι το αιώνιο ποδόσφαιρο. Ο ζωηρός και απειλητικός Ολυμπιακός να μη σκοράρει στο α’ μέρος. Ο ασυντόνιστος και πλαδαρός Ολυμπιακός στο β’ μέρος να φθάσει στη νίκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παραμένει το φαβορί ο Ολυμπιακός. Να πάρει αυτός θέση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Επειδή είναι καλύτερη ομάδα από την κροατική. Επειδή έχει τα φόντα να κερδίσει πιο εύκολα εκτός έδρας. Όπως έκανε στο Βελιγράδι με την Παρτιζάν. Επειδή η Ριέκα, υποχρεωμένη να κυνηγήσει το γκολ, θα κάνει διαφορετικό παιχνίδι.

Στο Φάληρο η Ριέκα το ‘ριξε στον κανονικό κλεφτοπόλεμο. Άμυνα, όμως όχι παθητική, και όσο την έπαιρνε κρατούσε την μπάλα, μέχρι που ενοχλούσε με αντεπιθέσεις. Με το πειρατικό ποδόσφαιρό της είχε στόχο το 0 – 0. Ακόμα και οι επισκέψεις στην περιοχή του Ολυμπιακού γινόντουσαν με τη σκοπιμότητα να απομακρύνεται το τόπι από την εστία της.

Στη ρεβάνς έτσι ή αλλιώς η Ριέκα θα διευκολύνει τον Ολυμπιακό. Εκτός από μία περίπτωση. Να παίξει… αμυντικά ο Ολυμπιακός, να μην αρπάξει γκολ, σύμφωνα με το δόγμα Χάσι.

Διαβάστε περισσότερα στο apodytiriakias.gr…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης