Η ΑΕΚ έπεσε σε όμιλο με Άγιαξ, Μπενφίκα και Μπάγερν. Τρεις ομάδες όχι για τα δόντια της. Μεγέθη ανώτερα από τη Σέλτικ (φωτό) και Βίντι που τις αντιμετώπισε με επιτυχία και πέρασε στους ομίλους του Champions League. Δεν λες, όμως, ότι στάθηκε άτυχη η πρωταθλήτριά μας στην κλήρωση.

Σε όποιο όμιλο και να βρισκόταν η ΑΕΚ, με όποιους άλλους τρεις αντιπάλους, το ίδιο θα ήταν. Επειδή η ελληνική ομάδα είναι αγωνιστικά η κατώτερη, η ασθενέστερη των 32 της διοργάνωσης. Τι, λοιπόν, να περιμένει με τη συμμετοχή της στο Champions League, το οποίο σε επίπεδο αγωνιστικό δεν αντέχει σε σύγκριση με το ελληνικό πρωτάθλημα;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το 1996 με γκολ Βαζέχα ο Παναθηναϊκός νίκησε 1-0 στο Άμστερνταμ τον Άγιαξ. Και τι έγινε! Ήταν απλώς ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα, επί του τότε καλύτερου σε σύγκριση με τον σημερινό Άγιαξ, το οποίο δεν πρόσθεσε τίποτα στην ελληνική ομάδα. Ο Παναθηναϊκός παρέμεινε ο Παναθηναϊκός και ο Άγιαξ συνέχισε να είναι Άγιαξ.

Η διαφορά των δύο ομάδων φάνηκε στη ρεβάνς, στο ΟΑΚΑ. Ο Άγιαξ νίκησε 3-0 (!) τον Παναθηναϊκό.

Το 2010 ο ΠΑΟΚ παίρνει 1-1 εκτός από τον Άγιαξ, αλλά στη ρεβάνς αποκλείεται με 3-3. Το 2016 ο ΠΑΟΚ ξαναπαίρνει 1-1 εκτός και χάνει 2-1 στη ρεβάνς με τον Άγιαξ στην Τούμπα. Την ίδια χρονιά, το 2016, ο Παναθηναϊκός χάνει και τις δύο φορές από τον Άγιαξ, 2-1 στη Λεωφόρο και 2-0 στο Άμστερνταμ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τι να το κάνει το καλό αποτέλεσμα απόψε η ΑΕΚ, αν καταφέρει να το αποσπάσει στην ολλανδική πρωτεύουσα από τον Άγιαξ; Ένα, ακόμη και δύο καλά αποτελέσματα στα έξι παιχνίδια του ομίλου δεν λένε τίποτα για την ΑΕΚ.

Ο αληθινός, ο πραγματικός, ο χειροπιαστός στόχος για την ΑΕΚ, ακόμα κι αν τερματίσει στην τελευταία θέση του ομίλου, είναι να δικαιολογήσει, πιο σωστά να δικαιώσει την παρουσία της στο Champions League. Με το καλό ποδόσφαιρό της. Με αξιοπρόσεκτες και θαυμαστές εμφανίσεις της. Να καταδείξει η ΑΕΚ ότι μετά την καταστροφή του 2013, τον υποβιβασμό της, προόδευσε όχι μόνο στο πρωτάθλημα, αλλά και εκτός συνόρων.

Διαβάστε περισσότερα στο apodytiriakias.gr…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης