Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν «υποχρεώσεις». Στην Ελλάδα χαρακτηρίζεται «υποχρέωση» και «δοκιμασία» ένα δύσκολο παιχνίδι, διότι απλώς λείπει η ποδοσφαιρική και δημοσιογραφική παιδεία.

Το ποδόσφαιρο είναι βιομηχανία. Σκέτη βιομηχανία και η κάθε ΠΑΕ παίζει την μπάλα της. Με τη δική της επιθυμία. Με τη συμμετοχή της στο πρωτάθλημα, στο κύπελλο, στην Ευρώπη.
Καμία… υποχρέωση δεν έχει καμία ομάδα να λάβει μέρος στο πρωτάθλημα, να συνεχίσει αν προκριθεί στην Ευρώπη. Τι ανοησίες, λοιπόν, είναι αυτές για το… βαρύ πρόγραμμα που περιμένει τον ΠΑΟΚ; Ότι είναι μπροστά στον δρόμο με εμπόδια, με αγκάθια, με κάκτους, με νάρκες. Αστειότητες.
Καμία… «υποχρέωση» δεν έχει ο ΠΑΟΚ, και η κάθε ομάδα απέναντι στον κόσμο της, στην Ιστορία της, στην Ελλάδα και ό,τι άλλο φανταστικό και ανύπαρκτο.
Οι κάκτοι έχουν πράγματι αγκάθια επειδή ευδοκιμούν σε ξερά κλίματα, σε περιοχές άνυδρες και για την αυτοπροστασία τους αμολάνε τον αμυντικό τους οπλισμό. Τα αγκάθια. Να μην τσουρνέβουν το νερό τους τα ζώα.
Δύσκολο παιχνίδι, λέει, για τον ΠΑΟΚ με τον ΟΦΗ στην Κρήτη, το προσεχές Σάββατο και καπάκι, την Τετάρτη, περιμένει στην Τούμπα πρώτα την Τσέλσι και στη συνέχεια την ΑΕΚ, το μεθεπόμενο Σάββατο. Τρία… αγκάθια σε μία εβδομάδα. Και ακολουθεί αμέσως η αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη.
Το ίδιο ακριβώς και η ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό. Τους περιμένει πρόγραμμα με… αγκάθια από κάκτο, όχι από φραγκόσυκα, που δεν είναι κάκτος, αλλά ένα είδος κάκτου. Ίδιο σκληρό πρόγραμμα, με ματς πρωταθλήματος και ευρωπαϊκή… «υποχρέωση». Η ΑΕΚ με τον Άγιαξ, ο Ολυμπιακός με την Μπέτις.

ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός κυνηγάνε το πρωτάθλημα. Και φιλοδοξούν σε ευρωπαϊκή διάκριση. Μήπως να τους στρώσουν ροδοπέταλα, ο κάκτος δεν βγάζει φύλλα, για να πραγματοποιήσουν τους αγωνιστικούς τους στόχους;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

…………………………………
Γιατί ο ΠΑΟΚ θα χάσει πάλι το πρωτάθλημα, διάβασε στο apodytiriakias.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης