Σκέφτομαι τον οπαδό του Πανιωνίου. Δίνω την πληροφορία ότι υπάρχουν και τέτοιοι. Οι οποίοι ποτέ δεν θα διαβάσουν σε φυλλάδες, ούτε θα ακούσουν στα ραδιόφωνα και τα κανάλια ότι η ομάδα τους θα παίξει, ότι έπαιξε με τον Ολυμπιακό. Πάντα στη μάπα θα τρώνε το φασιστικό, το ολότελα λαϊκό ότι ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει, αντιμετώπισε την ομάδα τους.

Δεν υπάρχει το δημοσιογραφικό, το αθλητικό ότι θα συναντηθούν Πανιώνιος και Ολυμπιακός. Όχι ίσα και όμοια. Ποτέ. Υπάρχει το «Κέρδισε ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ…» … Και το «Έχασε ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ…». Ο Πανιώνιος δεν κερδίζει, δεν χάνει, όπως και η κάθε μικρή ομάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Έτσι και χθες στη Νέα Σμύρνη. Δεν ήταν άτυχος ο Πανιώνιος που έφαγε το γκολ στις καθυστερήσεις. Ήταν τυχερός ο Ολυμπιακός. Είπαμε. Όταν είναι αντίπαλοι ένας μεγάλος κι ένας μικρός, τότε στο γήπεδο υπάρχει μονάχα ο ένας.
Ποιος Πανιώνιος; Μια τσόντα του πρωταθλήματος είναι. Κι αυτός είναι ο ιστορικός του ρόλος. Όπως το 80% των ομάδων, οι κομπάρσοι του πρωταθλήματος. Διαφορετικά, πώς θα κάνουν το κομμάτι τους οι μεγάλοι, απέναντι στον όχλο των οπαδών τους;
Είναι τόσο αληθινά μεγάλοι οι «μεγάλοι» του πρωταθλήματος που αυτοί, και μόνο αυτοί, συντηρούν το νοσηρό καθεστώς της ανισότητας στο ποδόσφαιρο. Οι μικροί από μόνοι τους δεν γίνεται να ισχυροποιηθούν. Μόνο ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα μικραίνει την ψαλίδα και οι μεγάλοι βρίσκουν μεγαλύτερη αντίσταση από τους μικρούς.
……………………..

Ο Παναθηναϊκός δείχνει το μοντέλο της Σουηδίας, διάβασε στο apodytiriakias.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης