Το ΠΑΣΟΚ καταργείται. Απόφαση Βενιζέλου. Λυπηρό, να μην έχουν την τόλμη και την κομψότητα να υπογράψουν τη ληξιαρχική πράξη θανάτου ενός πεθαμένου. Είναι γελοίο και μαζί προκλητικό να θάβουν το ΠΑΣΟΚ, αλλά να το κρατάνε σε τάφο ανοικτό.

Δεν αποφασίζει κανένας Βενιζέλος για την τύχη του ΠΑΣΟΚ. Ο κόσμος αποφάσισε να το τελειώσει και το έστειλε στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας. Γι’ αυτό στήνουνε τα κωλομπαρίστικα με την “Ελιά” και τώρα με την “Δημοκρατική Παράταξη”. Επειδή πλέον το ΠΑΣΟΚ δεν πουλάει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την άλλη, για να μη δυσαρεστήσουν τους παπανδρεϊκούς λένε ότι θα κρατήσουν την… αυτοδυναμία του ΠΑΣΟΚ και τα σύμβολά του. Είπαμε. Δεν έχουν τα άντερα να κάνουν κηδεία σ’ έναν νεκρό. Στη θέση του ΠΑΣΟΚ, που θα το κρατάνε στη γυάλα, στήνουν τη “Δημοκρατική Παράταξη”.

Είναι ρεκόρ. Ποτέ άλλοτε στην πολιτική Ιστορία του τόπου, από το 1821 μέχρι σήμερα δεν κράτησε τόσο πολύ, 40 χρόνια, ένα κόμμα. Συνέβη με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Το ΚΚΕ δεν υπολογίζεται. Το ΚΚΕ πάντα θα λέγεται ΚΚΕ.

Μόνο μια περίπτωση υπάρχει να αλλάξει όνομα το ΚΚΕ, αποδυτηριάκιας μιλάει. Μόνον αν το ΚΚΕ γίνει κυβέρνηση. Αν εκλεγεί σαν ΚΚΕ, στη συνέχεια θα αλλάξει σε Εργατικό, σε Λαϊκό, σε Σοσιαλιστικό κόμμα, κάτι τέτοιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ο πιο λαϊκιστής, γράφει ο apodytiriakias.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης