Εάν είστε μαμά με τον καιρό αντιλαμβάνεστε πως ένα σπίτι με παιδιά δεν μπορεί να γλιτώσει από τους λεκέδες. Οι λεκέδες στα ρούχα, στα χαλιά τα βρώμικα ρούχα και παιχνίδια είναι από τα πράγματα που δεν λείπουν από την καθημερινότητα σας. Εμείς συγκεντρώσαμε μερικά tips καθαριότητας για τους λεκέδες που κάνουν τα παιδιά σας και ένα τους εφαρμόσετε σίγουρα θα σας λύσουν τα χέρια!

Λεκέδες από φαγητό, μαρκαδόρους στο χαλί
Για να εξαφανίσετε τους λεκέδες από τα χαλιά βάλτε σε ένα μπουκάλι βάλτε 2/3 νερό, 1/3 οξυζενέ και μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμόνι. Αφού το ανακινήσετε καλά ρίξτε λίγο στο χαλί και αφήστε το για ένα λεπτό να δράσει. Τρίψτε με ένα σφουγγάρι και σε λίγα λεπτά ο λεκές θα έχει γίνει παρελθόν!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το παιδί σας βρέχει το στρώμα του κρεβατιού το βράδυ
Για να καθαρίσετε το στρώμα, σε περίπτωση που το παιδί σας έκανε τσίσα πάνω του επιχειρήστε να βάλετε σε ένα μπουκάλι τρεις κουταλιές μαγειρική σόδα, περίπου 200 ml οξυζενέ και μία σταγόνα υγρό σαπούνι πιάτων. Ανακινήστε ελαφρά και ρίξτε λίγο στην λερωμένη επιφάνεια. Το ιδανικό είναι να έχετε κάποιο μπουκάλι σπρέι να χρησιμοποιήσετε αυτό, ώστε να ελέγχετε την ποσότητά που ρίχνετε. Σε λίγα λεπτά θα δείτε τον λεκέ να εξαφανίζεται. Καλό θα είναι μετά από τέτοιου είδους ατυχήματα να αφήνετε σε εξωτερικό χώρο να στεγνώνει το στρώμα.

Πλαστικά παιχνίδια λερωμένα με φαγητό
Σε αυτήν την περίπτωση η λύση είναι πολύ απλή. Βάλτε όλα στον πλυντήριο πιάτων. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε με τα τουβλάκια. Βάλτε τα και αυτά στο πλυντήριο.

Λούτρινα κουκλάκια γεμάτα λεκέδες
Βάλτε τα λούτρινα παιχνίδια που θέλετε να πλύνετε σε ένα δίχτυ και πλύντε τα στο πλυντήριο στο πρόγραμμα για ευαίσθητα ρούχα!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κολλημένη τσίχλα στα ρούχα
Βάλτε το ρούχο στην κατάψυξη και αφήστε το για λίγη ώρα. Όταν το βγάλετε ο λεκές θα έχει παγώσει και η τσίχλα μπορεί πολύ εύκολα να αφαιρεθεί!

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης