Δεν είναι λίγα τα λάθη που κάνουμε στη διατροφή του παιδιού μας, άλλα σοβαρότερα κι άλλα μικρότερης σημασίας. Πολλά από αυτά ξεκινούν από τις συμβουλές των γιαγιάδων, άλλα από τον φόβο μας ότι το παιδί δεν θα φάει αυτά που πρέπει, αν δεν το πιέσουμε, κι άλλα από λανθασμένες πληροφορίες που έχουμε πάρει. Συγκεντρώσαμε κάποιες από τις πιο γνωστές συνήθειες των γονιών και ζητήσαμε τη γνώμη της διαιτολόγου για το αν είναι σωστές ή λανθασμένες και γιατί, καθώς και για το τι μπορούμε να κάνουμε.

«Ψωμί με βούτυρο ή βούτυρο με ψωμί;»

Mία φέτα ψωμί με βούτυρο και μέλι στο πρωινό ή στο απογευματινό είναι σωστή επιλογή. Aς μην ξεχνάμε ότι τα παιδιά χρειάζονται απαραιτήτως το λίπος και ειδικά τη χοληστερίνη στις μικρές ηλικίες, γιατί χωρίς αυτά δεν μπορούν να αναπτυχθούν σωστά. Bέβαια, λέμε «όχι» στην υπερβολή, ιδιαίτερα στα λίπη, οπότε λέμε «όχι» και στο… βούτυρο με ψωμί. Ένα κουταλάκι βούτυρο την ημέρα συμβάλλει στη διαμόρφωση μιας ισορροπημένης διατροφής.

«Λιώνω τα λαχανικά και τα φρούτα για να τα φάει»

Πρόκειται για ένα συχνό λάθος, που μειώνει τη διατροφική αξία των φρούτων και των λαχανικών. Aκόμη, με αυτόν τον τρόπο το παιδί, εκτός από τις βιταμίνες, το νερό και τις φυτικές ίνες των φρούτων, παίρνει πολλή ζάχαρη (κάθε μερίδα φρούτου περιέχει περίπου 4 κουταλάκια ζάχαρη στη φυσική της όμως μορφή). Ένα φρούτο καθαρισμένο είναι προτιμότερο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης