Eάν φοβάστε ότι θα επιβαρύνετε περισσότερο την υγεία του παιδιού σας με τα εμβόλια τότε οι απαντήσεις στις παρακάτω ερωτήσεις θα σας λύσουν τυχόν απορίες που μπορεί να έχετε.

Γιατί πρέπει να εμβολιάσω το παιδί μου;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα εμβόλια προστατεύουν το παιδί σας από σοβαρές ασθένειες γιατί ενεργοποιούν το αμυντικό του σύστημα ώστε να παράγει ουσίες (αντισώματα) που καταπολεμούν βακτηρίδια και ιούς.

Είναι τα εμβόλια ασφαλή;

Ναι. Τα εμβόλια είναι ιδιαίτερα ασφαλή. Οι παγκόσμιες ρυθμιστικές αρχές, όπως ο FDA στην Αμερική, ο EMEA στην Ευρώπη και ο ΕΟΦ στην Ελλάδα, θέτουν πολύ αυστηρά κριτήρια και ποιοτικούς ελέγχους για να διασφαλίσουν την ασφάλεια των εμβολίων πριν και μετά την έγκριση και κυκλοφορία τους. Εκατομμύρια παιδιά εμβολιάζονται με ασφάλεια κάθε χρόνο. Οι πιο κοινές ανεπιθύμητες ενέργειες είναι συνήθως πολύ ήπιες, όπως πόνος και πρήξιμο στο σημείο της ένεσης, και περνάνε εντός 1-2 ημερών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γνωρίζουμε αν τα εμβόλια προκαλούν προβλήματα σε βάθος χρόνου;

Υπάρχει εκτενής και πολυετής εμπειρία με τα εμβόλια και δεν έχουμε κανένα λόγο να πιστεύουμε ότι τα εμβόλια μπορεί να προκαλούν προβλήματα μακροπρόθεσμα.

Υπάρχει συσχέτιση μεταξύ των εμβολίων και του αυτισμού;

Όχι. Αποτελέσματα μιας μεγάλης ερευνητικής προσπάθειας που έχει γίνει σε διάφορες χώρες έχουν αποδείξει ότι δεν υπάρχει καμιά συσχέτιση μεταξύ αυτισμού και εμβολιασμού.

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης