Το ενδιάμεσο γεύμα στο σχολείο ειδικότερα για τα παιδιά αποτελεί ένα εξαιρετικά σημαντικό συστατικό της σωστής και επαρκούς διατροφής. Ένα παιδί με τη ζωτικότητα και την πολυεπίπεδη δραστηριότητα που έχει καθημερινά στο σχολείο, χρειάζεται μία πληθώρα θρεπτικών συστατικών, που από μόνο του το πρωινό δεν μπορεί να του προσφέρει. Απαραίτητο συμπλήρωμα, λοιπόν, είναι το πρόγευμα στο σχολείο.

Αν το πρωινό δε είναι επαρκές, είτε γιατί δεν υπήρχε καθόλου είτε γιατί είναι φτωχό σε μέγεθος και ποιότητα, τότε είναι πιθανόν η πείνα να κορυφωθεί και το παιδί να καταφύγει στην εύκολη λύση του σχολικού κυλικείου. Παρά την ισχύουσα νομοθεσία που προβλέπει συγκεκριμένα τρόφιμα, πολλές φορές στο κυλικείο του σχολείου μπορεί να βρει κανείς τρόφιμα που δεν είναι θρεπτικά για τα παιδιά και που περιέχουν κενές θερμίδες και πολλά λιπαρά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι καλύτερο λοιπόν να ξεκινήσει το παιδί για το σχολείο έχοντας φάει το πρωινό του και έχοντας μαζί του κάτι από το σπίτι, όπως ένας τοστ, ένα σάντουιτς με τυρί και ντομάτα, λίγο κέικ ή φρούτα.

Πηγή: diatrofi.gr

Επιμέλεια: Δήμητρα Μπιλάλη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης