Νέες οδηγίες προς όλους τους γονείς εξέδωσε η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής, εστιάζοντας ειδικότερα στην κατανάλωση χυμών φρούτων από τα πολύ μικρά παιδιά.

Η Ακαδημία αναφέρει ότι οι χυμοί φρούτων δεν είναι κατάλληλοι για παιδιά που δεν έχουν συμπληρώσει τον πρώτο χρόνο της ζωής τους, επισημαίνοντας πως δεν είναι τόσο υγιεινοί όσο πιστεύουν οι περισσότεροι γονείς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε παλαιότερη ανακοίνωσή της είχε συμβουλεύσει τους γονείς να αποφεύγουν τους χυμούς φρούτων -ακόμη και τους 100% φυσικούς χυμούς-, εάν το μωρό τους είναι μικρότερο από έξι μηνών. Πριν από μερικές ημέρες, η στάση της Ακαδημίας απέναντι στους χυμούς έγινε ακόμη πιο αυστηρή, συστήνοντας να αποφεύγονται εντελώς κατά τον πρώτο χρόνο της ζωής του παιδιού.

Η ανησυχία της Ακαδημίας, σύμφωνα με τους «New York Times», είναι ότι οι χυμοί δεν παρέχουν κανένα διατροφικό όφελος στα πολύ μικρά παιδιά και ότι ίσως αντικαθιστούν προϊόντα που πραγματικά χρειάζονται τα παιδιά, όπως το μητρικό γάλα ή το γάλα σε σκόνη, τα οποία είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, καλά λιπαρά και μέταλλα όπως το ασβέστιο…

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης