Η οικονομική κρίση στην οποία βρισκόμαστε όλοι σήμερα, ίσως είναι μία καλή ευκαιρία να εξετάσουμε πρώτα τη δική μας στάση απέναντι στα οικονομικά και να δούμε με προσοχή τα μηνύματα που περνάμε στα παιδιά μας.

Όλοι έχουμε ακούσει κάποια στιγμή, από τους γονείς μας, ότι τα χρήματα δεν φυτρώνουν στα δένδρα, αλλά αποκτώνται με την εργασία μας. Αφού λοιπόν πρώτα ξεκαθαρίσουμε τη δική μας προσωπική στάση απέναντι στα χρήματα, είναι καλό να αρχίσουμε να μαθαίνουμε στα παιδιά μας, από μικρή ηλικία, την αξία των χρημάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ας αρχίσουμε μαθαίνοντάς τα να τα ξεχωρίζουν. Να γνωρίζουν τα χαρτονομίσματα, τα κέρματα και σιγά σιγά να μάθουν να μετρούν και να παίρνουν σωστά τα ρέστα. Πολύ σημαντικό επίσης είναι, σαν γονείς, να εννοούμαι πάντα αυτό που λέμε. Δηλαδή, αν λέμε στα παιδιά μας «το χρήμα δεν φέρνει την ευτυχία» και ακούσει κάποιο διάλογό μας για το πόσο άσχημα είμαστε γιατί δεν μπορέσαμε να αγοράσουμε ένα πολύ όμορφο και ακριβό ζευγάρι παπούτσια, το παιδί μπερδεύεται και δεν ξέρει ποιο από τα δύο μηνύματα είναι το σωστό…

Δείτε και διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης