Στην περίπτωση που δύο παιδιά πρέπει να μοιράζονται το ίδιο δωμάτιο τα πράγματα είναι κάπως δύσκολα για σας όσον αφορά τη διακόσμηση, αλλά και την οργάνωση. Και αν τα παιδιά είναι διαφορετικού φύλου και ηλικίας τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο! Πώς μπορεί ένα δωμάτιο να εξυπηρετήσει πολλές ανάγκες, όπως ύπνο, διάβασμα, ανάπαυση και παιχνίδι, όταν υπάρχει διαφορά στην ηλικία, στα ενδιαφέροντα, στο χαρακτήρα και στο φύλο;Ένα δωμάτιο που το μοιράζονται αποκλειστικά κορίτσια έχει τελείως διαφορετική διακόσμηση και ατμόσφαιρα από ένα καθαρόαιμο αγορίστικο δωμάτιο. Θα είστε τυχεροί αν είναι και τα δύο του ίδιου φύλου και σούπερ τυχεροί αν δεν έχουν μεγάλη διαφορά στην ηλικία. Τι κάνετε, όμως, στην αντίθετη περίπτωση; Προσεχτικό σχεδιασμό!!!

Πολύ σημαντική στο σχεδιασμό είναι η διάταξη του δωματίου, που πρόκειται να εξυπηρετήσει πολλές και διαφορετικές ανάγκες. Θα είναι υπνοδωμάτιο, χώρος παιχνιδιού, δραστηριοτήτων και ανάπτυξης των δεξιοτήτων των παιδιών, αλλά και χώρος διαβάσματος και ανάπαυσης. Έχει υπολογιστεί, ότι ένα παιδί χρειάζεται επιφάνεια περίπου 8 τ.μ. Δύο παιδιά μπορούν να μοιραστούν 12 τ.μ. Αν, όμως, υπάρχουν πάνω από δυο παιδιά, είναι προτιμότερο να υπάρχει εκτός από το κυρίως υπνοδωμάτιο ένας κοινός χώρος για παιχνίδι και διάβασμα. Ο χώρος αυτός μπορεί αργότερα να αλλάξει χρήση ανάλογα με τα ενδιαφέροντα και τις προτιμήσεις τους, π.χ. να γίνει χώρος υποδοχής των φίλων τους, να διαμορφωθεί σε δεύτερο υπνοδωμάτιο, κ.α..

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– Διακοσμήστε τους τοίχους με τους ήρωες που επιθυμεί το κάθε παιδί. Στον έναν τοίχο μπορεί να είναι ο Μίκυ και στο άλλον ο Μπάτμαν , στον ένα ο Μαστοράκος με τα εργαλεία του και στον άλλον τοίχο η Ντόρα η εξερευνήτρια. Μην ανησυχείτε για το αισθητικό αποτέλεσμα . Ένα παιδικό δωμάτιο πρέπει να εκφράζει τα παιδιά. Τα αυτοκόλλητα στους τοίχους με τους αγαπημένους ήρωες των παιδιών ακόμα και αν είναι διαφορετικού φύλου δηλώνουν την οριοθέτηση του χώρου ως προσωπικού δωματίου σε σχέση με τους υπόλοιπους χώρους που διαθέτει το σπίτι.

– Ένα ακόμα γενικό θέμα διακόσμησης που μπορεί να εντυπωσιάσει αγόρια και κορίτσια είναι το διάστημα και οι πλανήτες. Επίσης, μπορείτε να φτιάξετε έναν έναστρο ουρανό με τα ειδικά αστέρια που φωσφορίζουν μόλις κλείσουν τα φώτα.

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης