Η δυσλεξία είναι μια διαταραχή που ακούμε συχνά στις μέρες μας τα τελευταία χρόνια και έχουμε αποκτήσει σημαντικές πληροφορίες σχετικά με την προέλευση, τα συμπτώματα και τις ενδείξεις της, αλλά και για την αποτελεσματική αντιμετώπισή της.

Πολλές φορές γίνεται λάθος χρήση του όρου «Δυσλεξία», από άτομα που προσπαθούν να περιγράψουν μια διαταραχή στην άρθρωση ή τη φώνηση ενός ατόμου. Παρακάτω θα προσπαθήσουμε να περιγράψουμε, ώστε να ξεκαθαρίσουμε την έννοια της δυσλεξίας!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με λίγα λόγια, πρόκειται για μία ειδική αδυναμία, μια «διαφορετικότητα» στην εκμάθηση της ανάγνωσης και της γραφής. Είναι σημαντικό να επισημάνουμε ότι δεν έχει σχέση με τη νοητική καθυστέρηση και παρατηρείται σε όλους τους πολιτισμούς που έχουν γραπτή γλώσσα, παρά την επαρκή νοημοσύνη και τις κοινωνικές και πολιτιστικές ευκαιρίες του ατόμου. Εμφανίζεται κυρίως σε αγόρια, σε αναλογία 4:1 σε σύγκριση με τα κορίτσια και έχει οργανικά αίτια, δηλαδή έχει αφετηρία τον εγκέφαλο. Η δυσλεξία, κατά μεγάλο ποσοστό (85% περίπου) είναι κληρονομική.

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης