Η κατανάλωση ενός αυγού ημερησίως συμβάλλει κατά 11% στην αναγκαία ημερήσια κατανάλωση πρωτεϊνών του ανθρώπου. Το αυγό (μαζί με το γάλα) αποτελούν τις μόνες πλήρεις φυσικές τροφές, δηλαδή περιέχουν όλα τα απαραίτητα συστατικά για μια πλήρη και ισορροπημένη διατροφή και είναι απαραίτητο για την ανάπτυξη των παιδιών.

Ένα αυγό μαζί με τον κρόκο του περιέχει 71 θερμίδες, 13 βασικές βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία, πρωτεΐνες ιδιαίτερα ψηλής ποιότητας, χοληστερόλη, ακόρεστες λιπαρές ουσίες και αντιοξειδωτικές ενώσεις. Το αυγό είναι πλούσιο σε ασβέστιο, φώσφορο, σίδηρο, νάτριο, κάλιο, βιταμίνη Α, νιασίνη, βιοτίνη, δηλαδή υψηλής ποιότητας πρωτεΐνες, βιταμίνες και μέταλλα. Επιπλέον έχει ελάχιστα λιπαρά, άριστη χοληστερόλη και δίνει δύναμη και ενέργεια στο παιδί δυσανάλογα υψηλή σε σχέση με το μικρό του όγκο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εάν μέχρι τώρα το παιδί σας δεν έτρωγε το αβγό του, εκμεταλλευτείτε το έθιμο των βαμμένων αβγών του Πάσχα και εντάξτε το αβγό στο καθημερινό διαιτολόγιο του προσφέροντας του όλα τα παραπάνω θρεπτικά συστατικά.

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης