Το «δυσκολότερο γεύμα» για τα παιδιά, φαίνεται ότι είναι μάλλον εκείνο του απογευματινού. Είναι η ώρα που τα περισσότερα παιδιά θα προτιμούσαν να φάνε κάποιο γλυκό ή αλμυρό σνακ τύπου μπισκότα, κρουασάν ή σοκολάτα. Είναι αυτή όμως η καλύτερη επιλογή; Σίγουρα όχι.

Τα φρούτα και το γιαούρτι αποτελούν πάντα μια πολύ καλή επιλογή για απογευματινό. Αρκετά παιδιά όμως που έχουν έντονη σωματική δραστηριότητα έχουν ανάγκη από κάτι παραπάνω. Το τοστ και το σάντουιτς είναι επίσης καλές λύσεις αλλά τα παιδιά πολλές φορές ζητάνε κάτι άλλο, κάτι διαφορετικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ας δούμε λοιπόν κάποια εναλλακτικά απογευματινά σνακ. Νόστιμες αλλά και συνάμα υγιεινές λιχουδιές, που θα μπορούσαν να ικανοποιήσουν τους μικρούς μας φίλους.

Επιλογή νούμερο 1: Ρυζόγαλο

Εύκολο, νόστιμο και θρεπτικό. Με κύριο συστατικό το γάλα αποτελεί άριστο σνακ για τα παιδιά. Παρασκευάζοντάς το στο σπίτι μπορούμε να μετριάσουμε την ποσότητα της ζάχαρης και να χρησιμοποιήσουμε γάλα με χαμηλά λιπαρά για να είναι ακόμα πιο ελαφρύ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιλογή νούμερο 2: Σούπα με τραχανά

Τρόφιμο παραδοσιακό που έχει θρέψει γενιές Ελλήνων. Αποτελεί ιδανικό γεύμα τα κρύα απογεύματα του χειμώνα. Τα συστατικά του, σιτάρι και γάλα, αποτελούν έναν ιδιαίτερα θρεπτικό συνδυασμό. Αν και έχει λίγο έντονη γεύση αρέσει στα περισσότερα παιδιά. Πειραματιστείτε με τα διάφορα είδη που υπάρχουν (ξινός, γλυκός, με ντομάτα ή χωρίς) και διαπιστώστε μόνοι σας τι προτιμάει το δικό σας παιδί.

Επιλογή νούμερο 3: Σάντουιτς με αβγό

Το αβγό πάντα είναι μια γρήγορη, εύκολη και συνάμα θρεπτική τροφή για τα παιδιά. Αντικαταστήστε το κλασικό σάντουιτς με γαλοπούλα και τυρί, με ένα σάντουιτς με βραστό αβγό ή ομελέτα και εμπλουτίστε το με λαχανικά της αρεσκείας σας.

Επιλογή νούμερο 4: Σπιτική πίτσα

Τα παιδιά λατρεύουν την πίτσα. Αν τη φτιάξουμε στο σπίτι και χρησιμοποιήσουμε τα κατάλληλα υλικά, μπορεί να αποτελέσει ένα πολύ θρεπτικό σνακ για τα παιδιά μας. Ζυμαράκι με αλεύρι και λάδι, σάλτσα φρέσκιας ντομάτας, τυρί και φρέσκια πιπεριά θα δώσουν ενέργεια, λυκοπένιο, ασβέστιο και μια καλή δόση βιταμίνης C στα παιδιά.

Επιλογή νούμερο 5: Σπιτικές πίτες

Την εποχή αυτή υπάρχει άφθονο σπανάκι. Ετοιμάστε λοιπόν μαζί με τα παιδιά σας σπιτική σπανακόπιτα ως απογευματινό σνακ. Με λίγη φέτα θα γίνει ακόμα πιο θρεπτική και πιο αποδεκτή από τα παιδιά. Η σπανακόπιτα μπορεί να διατηρηθεί και στην κατάψυξη. Ετοιμάστε την λοιπόν το Σαββατοκύριακο, χωρίστε την σε μερίδες και σερβίρετέ την στα παιδιά την ώρα του απογευματινού.

Μην ξεχνάτε πως στα παιδιά αρέσει να συμμετέχουν στην παρασκευή του γεύματός τους. Μη διστάσετε λοιπόν να τους δώσετε κάποιο ρόλο ανάλογα με την ηλικία τους. Όσο συμμετέχουν, τόσο αυξάνονται και οι πιθανότητες να δοκιμάσουν και να αποδεχτούν κάποιο τρόφιμο που ίσως να μην τους άρεσε παλιότερα.

Πηγή: diatrofi.gr

Επιμέλεια: Δήμητρα Μπιλάλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης