Οι Έλληνες διατροφολόγοι συστήνουν να αποφεύγουν οι μέλλουσες μητέρες την κατανάλωση ξιφία κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, έπειτα από έρευνα που έγινε για βαρέα τοξικά μέταλλα σε φέτες ξιφία και σολομού.

Ειδικότερο, το Ελληνικό Ινστιτούτο Διατροφής (ΕΙΔ) διεξήγαγε σε συνεργασία με εξειδικευμένο εργαστήριο αναλύσεων μελέτη σε ψάρια όπως ο ξιφίας και ο σολομός, που έχουν στο παρελθόν ενοχοποιηθεί για υψηλές συγκεντρώσεις σε μόλυβδο, κάδμιο και υδράργυρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ειδικοί βρήκαν ότι ο ξιφίας Μεσογείου είναι ένα ψάρι με ιδιαίτερη επιβάρυνση σε υδράργυρο – μάλιστα, η περιεκτικότητά του σε τοξικά μέταλλα είναι έως και 25πλάσια σε σύγκριση με άλλα ψάρια!

Επιπλέον, ο καπνιστός σολομός ελληνικής προελεύσεως έχει τη διπλάσια επιβάρυνση σε υδράργυρο…

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης