Έναν νέο online οδηγό ασφάλειας «eSafetyKit» δημιούργησε για τα Ελληνόπουλα ηλικίας μεταξύ 6 και 12 ετών η δράση Saferinternet.gr του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου.

Ο online οδηγός στη διαδικτυακή διεύθυνση «www.esafetykit.net» έχει δημιουργηθεί σε έντεκα ευρωπαϊκές γλώσσες ως αποτέλεσμα της γνώσης του Πανευρωπαϊκού Δικτύου Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης και Επαγρύπνησης για ένα Ασφαλέστερο Διαδίκτυο, Insafe, με πρωτοβουλία του European Schoolnet, συντονιστή του Δικτύου Insafe. Υλοποιήθηκε στην Ελληνική γλώσσα από τη δράση Saferinternet.gr με τη συγχρηματοδότηση της Ε.Ε. και τη χορηγική στήριξη της Cosmote.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ιστοχώρος αναδεικνύει τέσσερα βασικά θέματα:
•Ασφάλεια
•Επικοινωνία
•Ηλεκτρονική παρενόχληση
•Διασκέδαση και κατέβασμα αρχείων.

Στην online πλατφόρμα τα παιδιά αλλά και οι γονείς τους θα βρουν συμβουλές, χρυσούς κανόνες, κουίζ, παζλ και παιχνίδια για τα θέματα αυτά, μαθαίνοντας έτσι με διασκεδαστικό τρόπο. Επίσης, ο οδηγός μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους εκπαιδευτικούς για τη δημιουργία δραστηριοτήτων μέσα στην τάξη προς παιδιά αυτών των ηλικιών.

Από την online πλατφόρμα, οι επισκέπτες μπορούν επίσης να «κατεβάσουν» τον ειδικό PDF Οδηγό Ασφάλειας: περιλαμβάνει δύο βιβλιαράκια ασφάλειας στο Διαδίκτυο – τον οικογενειακό οδηγό διασκέδασης και τον οδηγό για γονείς που μπορούν να χρησιμοποιήσουν και οι εκπαιδευτικοί – μαζί με 12 κάρτες περιπτώσεων γύρω από θέματα ασφαλούς χρήσης του Διαδικτύου, τις οποίες μπορούν να κόψουν τα παιδιά και στη συνέχεια να διαβάσουν και να συζητήσουν μαζί με τους γονείς ή τους δασκάλους τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με: Δρ. Βερόνικα Σαμαρά, συντονίστρια του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, κιν. 6948 729493.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης