Τα φρούτα είναι οι τροφές που τις αποφεύγουν περισσότερο από όλες τα παιδιά. Παρ’όλα αυτά, υπάρχουν τρόποι για να ενθαρρύνουμε το παιδί μας να τα φάει (2-4 μερίδες ωμών-αποξηραμένων-κονσερβοποιημένων φρούτων συστήνονται καθημερινά για τα παιδιά) και να τα αγαπήσει με τον καιρό. Μερικοί από αυτούς είναι οι ακόλουθοι:

-Μπορούμε να έχουμε κάποιο μπολ με διάφορα φρούτα σε σημείο που να φαίνεται (φυλάμε τα τρόφιμα που δε θέλουμε να τρώει το παιδί μας σε σημείο που να μην τα βλέπει εύκολα). Γενικά όμως, καλό θα ήταν να κόβουμε τα φρούτα και να τα προσφέρουμε στο τραπέζι σε μορφή φρουτοσαλάτας. Τα κομμένα και καθαρισμένα φρούτα έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να φαγωθούν από εκείνα που περιμένουν ολόκληρα σε ένα μπολ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

-Γενικά προσφέρουμε στο παιδί φρούτα τα οποία ωριμάζουν την κατάλληλη εποχή πχ. οι εισαγόμενες φράουλες το χειμώνα είναι συνήθως άνοστες, ενώ είναι πολύ πιο απολαυστικές κατά το τέλος της άνοιξης–αρχή καλοκαιριού.

-Πολλά παιδιά αντιδρούν άσχημα σε ανεπιθύμητες κηλίδες ή στίγματα πάνω στα φρούτα τους. Τo μαθαίνουμε να κόβει τις συγκεκριμένες περιοχές από το φρούτο του, παρά να το πετάει ολόκληρο. Αν δεν πετύχει μια τέτοια προσέγγιση, τότε κόβουμε τα φρούτα και φτιάχνουμε μια φρουτοσαλάτα με διάφορα είδη.

Περισσότερα στο govastileto.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης