Στα πλαίσια των στρατηγικών συμπράξεων μεταξύ σχολείων κάτω υπό την αιγίδα του Erasmus+, ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο πρώτος χρόνος για το έργο «Healthy Kids».

Δράσεις βασισμένες στα πρότυπα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, που αφορούν τόσο τις διατροφικές συνήθειες όσο και τη σωματική άσκηση, υλοποιούνται σε δημοτικά σχολεία στις Πορτογαλία, Ρουμανία, Τουρκία, Πολωνία, Ιταλία, Ισπανία και Ελλάδα. Οι μαθητές μέσα από την υλοποίηση υγιεινών συνταγών συναντούν τα μαθηματικά, τη χημεία, τη βιολογία αλλά και τη γλώσσα, τις ξένες γλώσσες και τη συναισθηματική αγωγή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την Ελλάδα εκπροσωπεί το “ΔΕΣ” – Διαδραστικό Ευρωπαϊκό Σχολείο, ένα ιδιωτικό σχολείο με νηπιαγωγείο και δημοτικό, που βρίσκεται στη Βάρκιζα, Αττικής. Η Δρ. Μπίλη Κωνσταντάρα ιδρύτρια του πρώτου σχολείου στην Ελλάδα βασισμένο στις πολλαπλές ευφυίες, τη θεωρία του Howard Gardner και η παιδαγωγική της ομάδα, εφαρμόζει τη μέθοδο CLIL (Content Language Integrated Learning) μέσα από μαγειρέματα και πρωτότυπες κιναισθητικές προσεγγίσεις.


Τα παιδιά αγγίζοντας πραγματικά τη γνώση καλλιεργούν τις πρώτες ύλες και τελικά δημιουργούν και δοκιμάζουν παραδοσιακά εδέσματα από τις χώρες που συμμετέχουν, κάνοντας διαίρεση, πολλαπλασιασμό, αφαίρεση και πρόσθεση. Επιστημονικός υπεύθυνος για το ΔΕΣ είναι ο Δρ. Πέτρος Γεωργιακάκης, Μέντορας STEM και ειδικός Ηλεκτρονικής Μάθησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης