Ο ύπνος είναι ιδιαίτερα σημαντικός για την ανάπτυξη και την ομαλή λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού. Τι γίνεται όμως με τους νέους γονείς που καλούνται να αντεπεξέλθουν στις ανάγκες του νεογέννητου μωρού τους.Το μωράκι που μόλις γεννιέται έχει πολλές ανάγκες και οι γονείς και κυρίως η μαμά «θυσιάζει» ώρες ύπνου για να το ταΐσει κάθε φορά που αυτό πεινάει.

Η αλήθεια είναι πως η έλλειψη ύπνου αποτελεί το βασικό θέμα στις συζητήσεις μεταξύ των νέων μαμάδων που έχουν τρομοκρατηθεί με την αϋπνία που υπάρχει στο σπίτι τους! Εάν το ζείτε ή εάν το έχετε ζήσει ξέρετε πως η έλλειψη ύπνου σας κάνει να πιστεύετε πως αυτή η κατάσταση θα είναι μόνιμη και η σκέψη σας στερεί ενέργεια. Η αλήθεια είναι πως η κατάσταση αυτή δεν θα είναι μόνιμη και χρειάζεται χρόνος για να μπορέσετε όλοι, γονείς και μωρό να προσαρμοστείτε στο νέο πρόγραμμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εμείς σας δίνουμε μερικές συμβουλές για να διαχειριστείτε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την απίστευτη εξάντληση που νιώθετε λόγω της έλλειψης ύπνου.

Η σκέψη και μόνο της αϋπνίας σας στερεί ενέργεια. Μην περιμένετε να κοιμάστε συνεχόμενες ώρες το βράδυ τουλάχιστον για τους πρώτους τρεις μήνες. Ο ύπνος σας θα είναι διακοπτόμενος αλλά θα το συνηθίσετε και θα κοιμάστε εύκολα όσες φορές και αν σας ξυπνάει το μικρό σας. Η σκέψη ότι χάνετε πολύτιμες ώρες ξεκούρασης από μόνη της είναι αρκετή για να σας τρομοκρατήσει και να σας χαλάσει τη διάθεση. Τελικά είναι αυτή ακριβώς που πρέπει να διαχειριστείτε.

Το co-sleeping θα σας εξασφαλίσει λίγο παραπάνω ύπνο. Προσπαθήστε να έχετε κοντά σας το μωρό, ώστε εάν χρειαστεί να το θηλάζετε κατά τη διάρκεια της νύχτας ή να το παρηγορήσετε, εάν αυτό κλαίει να μη σηκώνεστε και να αλλάζετε δωμάτιο αλλά να είστε στο κρεβάτι σας ξαπλωμένη και να κοιμάστε αμέσως μετά…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης