Το πρωινό προσφέρει την απαραίτητη ενέργεια που απαιτείται στο ξεκίνημα της ημέρας, και δεν πρέπει να αμελείται τόσο από τα παιδιά όσο και από τους ενήλικες. Το πρωινό παρέχει θρεπτικά συστατικά στον οργανισμό των παιδιών που δεν αναπληρώνονται εύκολα από τα υπόλοιπα γεύματα. Επίσης, έχει παρατηρηθεί ότι ένα σωστό πρωινό βελτιώνει την απόδοση στο σχολείο και την ευκολία παρακολούθησης του μαθήματος. Τα παιδιά που τρώνε πρωινό σκέφτονται γρηγορότερα και πιο καθαρά, αισθάνονται λιγότερη κούραση και υπνηλία (ιδιαίτερα κατά τα πρωινά μαθήματα) και έχουν μικρότερες πιθανότητες να παραπονεθούν για πόνους στην κοιλιά ή ζάλη.

Για τους παραπάνω λόγους δεν πρέπει να παραλείπετε να δίνετε το πρωινό στο παιδί σας και παράλληλα θα πρέπει αν είστε αρκετά προσεκτική όσον αφορά την ποιότητά του. Αυτό σημαίνει πως ένα καλό πρωινό θα πρέπει να παρέχει στο παιδί το 25-30% των ημερήσιων αναγκών του οργανισμού σε ενέργεια και θρεπτικά συστατικά. Ένα ισορροπημένο πρωινό πρέπει να παρέχει πρωτεΐνες, καλής ποιότητας λιπαρά, υδατάνθρακες καθώς και πολύ σημαντικά θρεπτικά συστατικά που τα παιδιά συχνά δεν προσλαμβάνουν επαρκώς όπως οι φυτικές ίνες, η βιταμίνη C, το φιλικό οξύ, ο σίδηρος και το ασβέστιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εάν δεν έχετε χρόνο για να φτιάξετε πρωινό, δε σημαίνει πως πρέπει να το στερείτε από τα παιδιά. Η λήψη ενός θρεπτικού και πλούσιου πρωινού είναι μια υπόθεση πολύ απλή. Πρώτον, διαλέξτε ένα τρόφιμο υψηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες βάσει των κανόνων της διατροφικής πυραμίδας. Δεύτερον, προσθέστε ένα γευστικό φρούτο ή λαχανικό…

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης